back

Олександр Квіташвілі перевіряв, як проходить вакцинація дітей у Чернігові

30-10-2015 | 15:03

В Україні наразі триває перший раунд додаткової вакцинації дітей від поліомієліту.

Як проходить вакцинація у Чернігівській області — особисто перевіряв сьогодні, 30 жовтня, Міністр охорони здоров’я України Олександр Квіташвілі.

Мета мого візиту – підтримати кампанію з вакцинації дітей, – зазначив Міністр.

Олександр Квіташвілі відвідав обласну дитячу лікарню, де переконався, що вакцина зберігається у відповідних умовах. У лікарні для цього є 7 холодильників та 2 морозильні камери.

Також Міністр ознайомився з роботою цього медичного закладу, зокрема, відвідав басейн, інфекційно-боксоване відділення для дітей раннього віку. Зацікавила його й виставка творчих робіт дітей з усієї області, які перебувають на лікуванні.

 




 

У міській дитячій поліклініці №1 Олександр Квіташвілі безпосередньо був присутнім під час проведення процедури вакцинації. Міністр відзначив, що до лікувального закладу прийшло багато жінок із дітьми саме для проведення вакцинації від поліомієліту.

Велика кількість бажаючих зробити щеплення означає, що змінюється відношення громадян до проведення імунізації дітей. Нове покоління батьків у більшій мірі довіряє вакцинації, а значить, і більш відповідально ставиться до збереження здоров’я власних дітей, — зазначив Міністр.

Олександр Квіташвілі висловив переконання, що темпи проведення вакцинації на Чернігівщині дозволять максимально охопити дітей відповідного віку. За попередніми даними, по місту Чернігову з 21 по 29 жовтня вже проведено щеплення більше 30% дітей. По області цей показник становить 28%. Також Міністр запевнив — вакцини вистачає в повному обсязі, для всіх дітей.

 



 

У міській поліклініці № 2 очільник Міністерства охорони здоров’я також був присутнім при вакцинації дітей. Побував у кабінеті, де дітей оглядає лікар перед процедурою щеплення.

 




У рамках робочої поїздки Міністр охорони здоров’я зустрівся з головою обласної державної адміністрації Валерієм Кулічем. Говорили про стан справ у медичній галузі області, готовність до тісної співпраці, вирішення проблемних питань галузі.



 


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації