back

Влада тримає на контролі перебіг оздоровчої кампанії 2011 року

08-07-2011 | 15:23

7 липня заступник голови облдержадміністрації з гуманітарних та політико-правових питань Віктор Тканко провів обласну селекторну нараду на якій було підведені перші підсумки оздоровчої кампанії 2011 року.

До селекторної зали Укртелекому були запрошені члени обласної міжвідомчої комісії з організації і відпочинку дітей, заступники голів райдержадміністрацій, керівники структурних підрозділів ОДА, райдержадміністрацій, головні лікарі міських, районних лікарень, представники головного управління МНС та ІДАІ України в Чернігівській області.

Відкриваючи нараду Віктор Тканко наголосив, що питання оздоровлення дітей знаходиться на особистому контролі голови облдержадміністрації. За його словами у 2011 році на організацію літнього оздоровлення дітей та учнівської молоді заплановано використати 34,3 млн. грн.

Станом на 6 липня всього використано 16,6 млн. грн., що складає 48,5%.Оздоровлено 40 тисяч дітей шкільного віку, що складає 43% від загальної їх кількості. Найнижчі показники мають Щорський(32%) і Менський(37%) райони та міста Чернігів(37%) і Прилуки(28%).

Щодо оздоровлення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, то станом на 6 липня оздоровлено 68% дітей.

Також Віктор Тканко зазначив, що в області працюють 24 заклади оздоровлення і відпочинку та 4 санаторії. У Талалаївському районі сьогодні відкрив свої двері новостворений дитячий заклад оздоровлення та відпочинку «Веселка». Позитивом для області є відновлення роботи після капітальних ремонтів закладу санаторного типу «Дружба» у Чернігові та закладу оздоровлення і відпочинку «Казка» у Прилуцькому районі.

Заклад оздоровлення та відпочинку «Відкриті двері» (Чернігівський район) та санаторій «ім. Щорса» (Сосницький район) не розпочали свою роботу в заплановані терміни.

Заступник начальника головного управління праці та соціального захисту населення Іван Богуш поінформував присутніх про оздоровлення дітей постраждалих від Чорнобильської катастрофи. Він зазначив, що вже 532 дитини зазначеної категорії оздоровлено. До 1 вересня цього року планується оздоровити 1245 постраждали дітей.

Під час селекторної наради було заслухано звіти про перебіг оздоровчої кампанії 2011 року в розрізі районів.

Підсумовуючи нараду Віктор Тканко надав доручення заступникам голів райдержадміністрацій взяти під особистий контроль питання оздоровлення дітей, збереження їх здоров’я та безпеки під час відпочинку.

«Головними пріоритетами оздоровчої кампанії є збереження здоров’я дітей та забезпечення їх безпеки під час оздоровлення і відпочинку», - зазначив він.







Управління у справах преси та
інформації облдержадміністрації