back

Центр допомоги учасникам АТО – спільний проект влади та волонтерів

26-10-2015 | 16:47

Відповідно до Указу Президента України в усіх областях створено Центри допомоги учасникам АТО. Необхідне розпорядження голови Чернігівської облдержадміністрації теж уже є, затверджено і Положення про Центр.

Про те, як зробити діяльність Центрів ще ефективнішою, говорили сьогодні на робочій нараді за головування заступника голови облдержадміністрації Сергія Биконі.

До складу Центру входять представники відповідних структурних підрозділів ОДА, військовий комісар області, представник територіального органу Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції, волонтери. Працюватимуть вони на громадських засадах.

— Особливості створення Центру на Чернігівщині обговорено з представником Адміністрації Президента. Треба сказати, що в області волонтерами та Департаментом з питань цивільного захисту та оборонної роботи ОДА давно ведеться інформаційна кампанія та надається практична допомога учасникам АТО. Тож нашим досвідом у цій справі уже можуть скористатися інші регіони, — зазначив Сергій Биконя.

На нараді було обговорено питання співпраці волонтерів та ОДА залежно від напрямів роботи. Планується, що до кінця жовтня Центр запрацює у повноцінному режимі.

Наразі на офіційному сайті облдержадміністрації уже створено рубрику "Допомога учасникам АТО", у якій міститься уся інформація щодо соціального захисту бійців, довідка про виконану роботу та контакти служб та підрозділів, куди можна звертатися з проблемними питаннями.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації