back

Будівельна галузь: що сьогодні будується в області

26-10-2015 | 16:00

Про те, як розвивається будівельна галузь та що наразі будується в області, говорили сьогодні, 26 жовтня, на брифінгу в обласній державній адміністрації.

За інформацією начальника Управління капітального будівництва обласної державної адміністрації Людмили Шкуріної, структурним підрозділом, який вона очолює, у цьому році вже підписано 15 декларацій про готовність об’єктів до експлуатації. Також здійснено технічний нагляд за будівництвом та капітальним ремонтом автомобільних доріг, проїзних частин та покриття населених пунктів у Бахмачі, Сосниці, Коропському, Козелецькому та Ріпкинському районах.

Людмила Шкуріна також зазначила, що у цьому році на реалізацію інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку передбачено 98 мільйонів гривень з державного фонду регіонального розвитку, у тому числі 42 мільйони гривень – по об’єктах, де Управління є замовником будівництва та розпорядником коштів. Тож наразі структурним підрозділом ОДА укладено договори підряду на виконання будівельних робіт. По 10 об’єктах проведено процедури конкурсних торгів.

Передбачено також фінансування на суму 7,6 мільйона гривень Обласним фондом охорони навколишнього природного середовища. Вже в цьому році здано в експлуатацію 2 об’єкти, профінансовані цим фондом. А це, зокрема, довгоочікуване завершення реконструкції каналізаційної насосної станції № 1 у Козельці, що дало змогу підключити житлові будинки до самопливного колектору. Розпочато також роботи з будівництва інженерних мереж водовідведення від житлових будинків у Бахмачі.

За кошти обласного бюджету на суму понад 700 тисяч гривень завершено реконструкцію приміщень школи під дитячий садок у селі Замістя Прилуцького району

На 38 об’єктах області Управління ОДА наразі здійснює технічний нагляд за веденням будівництва.

Крім того, заключено ще 15 договорів на виконання будівельних робіт на об'єктах області. А це у найближчій перспективі – реконструкція і системи водопостачання та водовідведення інфекційного відділення Чернігівської обласної дитячої лікарні, і будівлі шкіл в селах Комарівка та Високе Борзнянського району, і котельні на твердому паливі школи в Борзні; водозабору підземних вод у Куликівці, будівлі дитячого садка в Бахмачі та інших важливих об’єктів інфраструктури.






Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації