back

Інноваційні досягнення освітян Чернігівщини відзначені на престижному Міжнародному форумі

26-10-2015 | 11:16

Чернігівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені К.Д.Ушинського, Чернігівський ліцей №32 Чернігівської міської ради, Ніжинський обласний педагогічний ліцей Чернігівської обласної ради з 20 по 22 жовтня представляли свої наукові і творчі доробки на VII Міжнародному форумі «Інноватика в сучасній освіті».

Традиційно ця масштабна презентація кращих освітніх, наукових і науково-технічних досягнень організовується компанією «Виставковий Світ» за підтримки та безпосередньої участі Міністерства освіти і науки України та Національної академії педагогічних наук України.

На урочисте відкриття VII Міжнародного форуму «Інноватика в сучасній освіті» та II Міжнародної виставки закордонних навчальних закладів «World Edu» завітали Президент Національної Академії педагогічних наук Василь Кремень, директор Державної наукової установи «Інститут Модернізації змісту освіти» Наталія Вяткіна, директор департаменту професійно-технічної освіти Міністерства освіти і науки України В’ячеслав Супрун.

Загалом у виставці взяли участь 77 провідних вищих навчальних закладів, наукових установ України; 22 закордонні навчальні заклади і міжнародні освітні агенції; 98 професійно-технічних навчальних закладів і навчально-методичних центрів; 24 виробники та дистриб’ютори сучасних засобів навчання, проекти, програми та рішення для галузі освіти, видавництва, освітні портали; 357 вищих навчальних закладів післядипломної та неперервної освіти, обласних і міських управлінь (департаментів) освітою, загальноосвітніх шкіл, гімназій, ліцеїв, дошкільних і позашкільних навчальних закладів на колективних стендах регіонів України.

Цьогоріч уперше для вищих навчальних закладів був організований Національний конкурс «Видатні науково-практичні досягнення в освіті» у номінації «Електронний освітній ресурс». Почесним дипломом Лауреата нагороджено старшого викладача кафедри інформатики та інформаційно-комунікаційних технологій в освіті ЧОІППО імені К.Д. Ушинського Валерія Ракуту за роботу на тему «Система веб-ресурсів як інноваційний засіб для розвитку професійної компетентності вчителів математики». Крім того, педагогічний колектив Ніжинського обласного педагогічного ліцею отримав Почесне звання «Лауреат конкурсу» І ступеня за участь у номінації «Інновації у підвищенні професійної компетентності педагога» за творчу роботу на тему «Шляхи підвищення професійної компетентності педагога ліцею в умовах сучасної освіти».

Програма виставки передбачала також проведення числених презентацій закладів освіти України, закордонних навчальних закладів та міжнародних представництв, науково-практичних конференцій, семінарів, презентацій, майстер-класів.

Зокрема, 21 жовтня учасниками виставки від Чернігівської області було організовано та проведено круглий стіл на тему «Шляхи удосконалення професійної компетентності учителя в умовах модернізації освіти в Україні», в якому взяли участь доктор педагогічних наук, професор, завідувач кафедри природничо-математичних дисциплін та методик їх викладання ЧОІППО імені К.Д. Ушинського Андрій Давиденко, старший викладач кафедри природничо-математичних дисциплін та методики їх викладання ЧОІППО імені К.Д. Ушинського Павло Давиденко, директор Ніжинського обласного педагогічного ліцею Тетяна Шевчук; заступник директора з навчально-виховної роботи Ніжинського обласного педагогічного ліцею Світлана Сліпак, кандидат педагогічних наук, директор Чернігівського ліцею №32 Людмила Тарасюк.



За інформацією Управління освіти і науки облдержадміністрації