back

Ці вибори важливі, бо мають завершити перезавантаження влади та створити проукраїнську коаліцію у кожній раді – Президент

26-10-2015 | 07:40

Президент Петро Порошенко під час голосування на виборчій дільниці у Києві заявив, що ці вибори до місцевих органів влади є дуже важливими, оскільки ними завершується перезавантаження влади. Глава держави наголосив, що за підсумками цих виборів у кожній раді має бути сформована проукраїнська коаліція.

«Для мене було принциповим, щоб після Революції Гідності були проведені президентські, парламентські вибори і вибори місцеві. Дуже важливо, щоб вибори були проведені в умовах, які забезпечують вільне волевиявлення громадян. Вони мають відповідати самим високим стандартам, самій високій планці, яка була встановлена на президентських і парламентських виборах», – сказав Президент.

За словами Глави держави, дуже важливо, що на цих місцевих виборах будуть обрані нові лідери місцевих громад. «Ми зараз голосували за те, щоб Київ був справжнім європейським містом, європейською столицею. Думаю, що у нас це вийде», – наголосив Петро Порошенко.

«Надзвичайно важливо, щоб при збереженні змагальності, політичної конкуренції, яка безумовно була на цих виборах, і дискусія інколи була дуже гострою, зараз в місцевих радах були сформовані проукраїнські коаліції, щоб ми не дали жодного шансу агресору дестабілізувати ситуацію всередині країни. Я впевнений в тому, що у Українського народу вистачить мудрості, у українських політичних сил вистачить відповідальності, щоб ці коаліції, підкреслюю – проукраїнські, були сформовані», – заявив Президент.

Глава держави разом із дружиною Мариною проголосували на виборчій дільниці в київському Будинку офіцерів.

Прес-служба Президента України