back

У Ніжині відкрито відділення амбулаторного гемодіалізу

08-07-2011 | 10:18

7 липня за участю голови обласної державної адміністрації Володимира Хоменка на базі Ніжинської центральної міської лікарні ім. М.Галицького відбулося відкриття відділення амбулаторного гемодіалізу обласної лікарні, функціонування якого забезпечить населення міста та п'яти сусідніх районів високоякісного спеціалізованою медичною допомогою.

До 2009 року допомога хворим нефрологічного профілю надавалася лише у Чернігівській обласній лікарні. Нині працює відділення гемодіалізу на базі Прилуцької ЦМЛ, що дозволило реально наблизити спеціалізовану допомогу до мешканців п’яти південних районів області.

На сьогоднішній день 20 хворих з м. Ніжина та прилеглих районів потребують такого лікування. Більшість з них були змушені наймати житло у Чернігові або постійно перебувати на стаціонарному ліжку в лікарні, відвідуючи домівку не частіше одного разу на тиждень.

Як зазначив під час відкриття відділення Володимир Хоменко, з метою наближення цієї допомоги до тих, хто її потребує, обласною державною адміністрацією в рамках інвестиційного проекту вжито заходів щодо відкриття відділення амбулаторного гемодіалізу у м. Ніжині та оснащення його сучасною діалізною апаратурою. Також вишукана можливість фінансування медикаментозного забезпечення хворих цієї категорії у повному обсязі, що безпосередньо впливає на підвищення якості лікування.

«Приємно відзначити, що урочисті заходи з нагоди відкриття в області нових лікувальних закладів стають традиційними. Вбачаємо в цьому закономірний наслідок послідовної роботи місцевих органів влади протягом останніх років. Це конкретний крок до покращання і наближення ефективної медичної допомоги до кожного жителя нашої області» - наголосив очільник області.













Також Володимир Хоменко ознайомився з роботою відділення для ветеранів Великої Вітчизняної війни Ніжинської ЦМЛ, де за сприяння міської влади встановлено ліфт європейського зразку для перевезення тяжкохворих.






Після цього голова облдержадміністрації відвідав Ніжинське науково-виробниче об’єднання «Метекол», що спеціалізується на розробці і серійному виробництві медичного обладнання та сучасних технічних засобів навчання і програмного забезпечення для навчальних закладів.

З особливою увагою голова знайомився з роботою та можливістю використання в закладах охорони здоров’я діагностичного автоматизованого комплексу "КАРДІО+'', сучасним кардіодефібриллятором-монитором з портативним універсальним живленням ДКІ-Н-15 Ст "БІФАЗІК+" та аероінсоляційним комплексом для лікування опіків "Феникс-МС".

Зважаючи на особливу увагу з боку Президента України до питань використання інформаційних технологій в навчальних закладах, Володимир Хоменко зацікавився розробленим універсальним програмним комплекс з навчання та контролю знань «Tutor» призначеним для навчання та конролю якості знань учнів з використанням наступних контент-бібліотек:

- контент-бібліотеки теоретичного матеріалу;

- контент-бібліотеки тестового матеріалу;

- контент-бібліотеки 3-х вимірних інтерактивних електронних плакатів;

-контент-бібліотеки 3-х вимірних віртуальних лабораторних і практичних робіт;

НВП «Метекол» продемонстрував нове покоління електронних віртуальних тренажерів для професійної підготовки водіїв автотранспортних засобів, трактористів –машиністів сільського господарства, автокранівників, які суттєво скорочують витрати на практичну підготовку зазначених кадрів та значно підвищують якість навчання.

Голова облдержадміністрації підтримав ініціативу використання сучасних інноваційних технологій підготовки робітничих кадрів, що пропонує НВК «Метекол» на базі Ніжинського професійного аграрного ліцею.

Прес-служба облдержадміністрації