back

Гетьманська столиця об’єднує земляків!

21-10-2015 | 15:18

В дні, коли вся Україна відзначає  світле свято Покрови Пресвятої Богородиці, в Гетьманському її серці зібралися уродженці нашої землі. Бахмаччина, делегацію якої очолював голова районної державної адміністрації Міщук Віктор, приймала своїх синів-членів Чернігівського земляцтва в Києві на чолі з Соборою Анатолієм.

Почесним гостем заходу був Президент України (2005-2010 рр.) Віктор Андрійович Ющенко, людина якій всі ми завдячуємо відродженням Батурина. Знаменитими та пишними бахмацькими короваями зустрічали господарі дорогий гостей.

Віддаючи шану всім, хто навіки залишився в нашій пам’яті, віддавши своє життя за суверенність нашої України, біля Пам’ятного Хреста на Цитаделі Батуринської фортеці, присутні схилили голови в літії, яку відслужив архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій.

Кожне зібрання в Гетьманському Батурині – це не лише можливість глибше пізнати себе через пізнання історії своєї землі, помилуватися дбайливо доглянутими пам’ятками заповідника, а це завжди і дієві результати щодо розвитку нашої Бахмаччини. Такі заходи, які збирають впливових і авторитетних людей, завжди мають продовження – вони акцентують увагу на проблемах нашого регіону та саме на таких заходах досягаються домовленості про шляхи вирішення цих проблем.

Об’єднала всіх і полинула до Бога «Молитва за Україну» у виконанні геніального українського хору імені Григорія Верьовки під керівництвом Героя України Анатолія Авдієвського. Кожен присутній з надією, разом з артистами, промовляв «Боже, єдиний, Великий, нам Україну бережи…». І всі розуміли, що в тій надії маленька часточка відповідальності кожного з нас за той вибір, який ми робимо в житті!





 

За повідомленням Національного заповідника «Гетьманська столиця»