back

Президент звернувся до депутатів Верховної Ради: Незняття депутатської недоторканності перекриває шлях до безвізового режиму

21-10-2015 | 08:26

Президент Петро Порошенко під час засідання Національної ради реформ наголосив, що запровадження безвізового режиму Європейським Союзом для громадян України не повинно бути зірвано через небажання депутатів Верховної Ради ухвалювати певні рішення, зокрема, про скасування депутатської та суддівської недоторканності.

«Європейський Союз розглядає це як надзвичайно важливий елемент програми боротьби з корупцією. Просив би, щоб ми, не відтерміновуючи, винесли це питання на розгляд», – звернувся Глава держави до присутніх депутатів Парламенту. Президент зазначив, що кожна політична сила на виборах обіцяла своїм виборцям це зробити.

«Ви записали це в Коаліційну угоду. Знайдіть в собі мужність і приймайте це рішення. Дуже сподіваюся, що народні депутати поведуться як відповідальні державні мужі і не будуть намагатися відновити касту недоторканних, яка заради збереження привілею для кількох сотень депутатів перекриє шлях до безвізового режиму десяткам мільйонів українців», – підкреслив Глава держави.

Прес-служба Президента України