back

Про досягнення та проблеми Козелеччини у ході робочої поїздки Валерія Куліча до району

20-10-2015 | 08:55

У селищі Козелець завершили будівництво каналізаційно-насосної станції №1 та самоплинного колектора, яке тривало близько 20 років. 19 жовтня, за участі голови облдержадміністрації Валерія Куліча та першого заступника голови ОДА Леоніда Сахневича, відбулося урочисте підписання документів про прийом двох об’єктів та їх запуск.

Можливим це стало завдяки зусиллям громади та коштам, що були виділенні з екологічного фонду облдержадміністрації, а це більше 1,5 мільйона гривень.

— В області близько 30 об'єктів заплановано цього року добудувати за рахунок коштів екологічного фонду облдержадміністрації. Для жителів Козельця здача в експлуатацію КНС – вагома подія, адже це поліпшить санітарно-екологічний стан селища і зменшить тарифи на водовідведення для мешканців будинків, підключених до колектора, — зазначив Валерій Куліч.



У ході робочого візиту на Козелеччину голова ОДА також оглянув новобудову житлового будинку на 28 квартир, де заплановано закупити житло для сімей загиблих учасників АТО. До слова, забудовник готує таким жителям подарунок — гаражі.

Наголосив Валерій Куліч і на тому, що Козелецький район лідер щодо придбання квартир саме цій категорії населення. Варто зазначити, що у День захисника України вже 6 сімей отримали ордери на нове житло в селищі Козелець і місті Остер.



Цього ж дня голова облдержадміністрації побував на осередках загоряння торфовищ та обговорив з місцевою владою варіанти вирішення цієї проблеми.



Мова також йшла і про соціально-економічний розвитку району, підготовку житлово-комунального господарства до зимового періоду.

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації