back

На Спасівському ярмарку у Бахмачі

15-08-2011 | 08:49

13 серпня заступник голови обласної державної адміністрації Наталія Білоус взяла участь у традиційному Спасівському ярмарку у парку культури і відпочинку міста Бахмача. Ярмарок був організований райдержадміністрацією, районною радою, територіальними громадами району за участю підприємств, організацій, установ, приватних підприємців району й області. Проводився від уже 11-й раз і цього року був присвячений 20-ій річниці незалежності України.

Вітаючи присутніх від імені голови обласної державної адміністрації Володимира Хоменка, Наталія Білоус, зокрема, зазначила: «Мальовнича природа Присеймів’я, наявність цікавих історичних пам’яток та це велике свято приваблюють на Бахмаччину численних гостей. Ярмаркують в Україні з початку XVI століття. Традиція ярмаркування на Бахмаччині відродилася в 2001 році. Сьогодні цей великий щорічний ярмарок зі своїми діловими і фольклорно-художніми традиціями – це приклад того, як відроджується Україна. Щороку сюди з’їжджаються гості з багатьох куточків області та України, аби поринути у вир старовини, заслухатися піснями, замилуватися танцями, ознайомитись із давніми ремеслами і витворами золотих рук сьогоднішніх умільців, тобто пізнати самобутність Бахмаччини. А тут представлені всі громади та основні підприємства й організації району. Як зазначив Президент України Віктор Янукович у Посланні до Українського народу: «Саме оновлена та цілісна культурна політика може стати гарантом входження України в європейський культурний простір». Бажаємо організаторам, учасникам і гостям ярмарку міцного здоров'я, родинного щастя, добробуту, непохитної віри в себе і заможне майбутнє нашої держави!».

Підтримку у проведенні концертної програми, спортивних змагань надав народний депутат України Ігор Рибаков. Група його помічників передала у дар Спасо-Преображенському храму міста Бахмача ікону Пресвятої Богородиці.

Активну участь у проведенні ярмарку взяли сільгосппідприємства району. Змістовна дозвіллєва програма була організована для дітей. Не змовкали оплески глядачів біля головної сцени свята. Як зазначали відвідувачі й учасники, ярмарок справді-таки вдався!

ФОТОРЕПОРТАЖ
















































Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації