back

Володимир Хоменко відвідав Музей рідкісної книги

08-07-2011 | 10:00

7 липня голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко, заступник голови облдержадміністрації Віктор Тканко, начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Анатолій Заліський, голова Ніжинської міської ради Михайло Приходько у супроводі ректора Ніжинського державного університету ім. Миколи Гоголя Олександра Бойка ознайомились з експозицією оновленого та модернізованого Музею рідкісної книги.

Даний музей створено на базі унікальних книжкових зібрань університетської бібліотеки, з 1986 року він носить ім’я одного з його засновників – Г.П.Васильківського. У плані реконструкції зроблено помітний крок вперед щодо модернізації підходів до організації роботи бібліотеки з рідкісними виданнями. Зокрема, значна частина книжок (13,8 тис. екз.) піднята з фондів та розміщена на сучасних стендах і вітринах, за допомогою нової програми «Ірбіс» здійснено повний опис літератури, книги укомплектовано по колекціях, активізовано наукову роботу студентів з раритетними виданнями під час написання курсових і дипломних робіт, облаштовано читальний зал для роботи з книгами.

Голова облдержадміністрації наголосив на перспективах розвитку Музею рідкісної книги, продовженні робіт з реконструкції та вирішенні питання виділення додаткового приміщення.

Далі розмова продовжилась в стінах Ніжинського державного університету ім. Миколи Гоголя. Спільно з керівництвом навчального закладу було обговорено питання стратегічного розвитку університету, схвалено рішення щодо розробки відповідної концепції та порушено питання надання університетській бібліотеці статусу наукової. Ректор розповів про підготовку навчального закладу до нового навчального року та процес цьогорічної вступної кампанії.

Володимир Хоменко висловив сподівання, що і надалі Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя, як осередок духовності, буде займати належне місце серед вищих навчальних закладів області та країни, активніше долучатись до реалізації інноваційних регіональних програм.

















Прес-служба облдержадміністрації