back

Визначено переможців «Осіннього кубку Чернігова» з картингу

16-10-2015 | 14:11

Традиційно в жовтні обласним центром науково-технічної творчості учнівської молоді проводяться обласні відкриті змагання учнівської молоді з картингу «Осінній Кубок Чернігова». Вже третій рік поспіль вони присвячуються метру автомобільного спорту Чернігівщини – Петру Новицькому.

Цьогорічні перегони, що пройшли 9-10 жовтня, відбулися за підтримки обласної державної адміністрації і дали змогу поборотися за перемогу 52 спортсменам. А це вихованці обласного центру науково-технічної творчості, станцій юних техніків з Остра, Мени, Щорса, Ніжина. Також до змагань долучилися спортсмени з Києва.

Боротьба була запеклою і видовищною. Юні спортсмени наповну проявили свій бійцівський характер і спортивну майстерність. Як результат – в особистому заліку переможцями та призерами в різних класах машин стали вихованці обласного центру НТТУМ, Остерської, Ніжинської, Щорської та Менської станції юних техніків.


Цікава інформація

Вважається, що картинг вигадали військові льотчики в США після Другої світової війни. Вони влаштовували перегони по льотному полю на візках для підвезення зброї. Але це хобі було поширене лише у вузьких колах, поки у серпні 1956 року на автогонках в Італії публіці не представили новий нескладний карт. Машину назвали візком (англ. «сart» – спеціальний спортивний мікроавтомобіль, призначений для тренувань та участі у змаганнях).

Гуртки картингу в Чернігівському обласному центрі науково-технічної творчості учнівської молоді (тоді – станції юних техніків) з’явилися у 1966 році, а в 1967 – відбулись перші змагання, після яких все змінилося. Того ж року Федерація автомотоспорту СРСР визнала картинг, були прийняті загальні правила змагань, почалося серійне виробництво картів. З’явилося перше покоління власне картингістів – людей, які займалися лише картингом. Відтоді картинг став підготовкою до великого автоспорту.









За інформацією
Департаменту сім’ї, молоді та спорту ОДА