back

Обговорення Концепції реформування аграрної науки

16-10-2015 | 08:31

15 жовтня 2015 року у Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади в он-лайн режимі відбулася експертна зустріч з питань обговорення пріоритетів урядової політики на тему "Обговорення Концепції реформування аграрної науки на основі інноваційної моделі."

В обговоренні взяли участь: Володимир Лапа — заступник Міністра аграрної політики та продовольства України, Олена Ковтун — заступник генерального директора Українського клубу аграрного бізнесу з питань співпраці з аграрними вищими навчальними закладами та науковими установами, Фолькер Зассе — керівник проекту «Німецько-український агрополітичний діалог» та представники аграрної науки, громадськості органів влади Львівської, Одеської, Дніпропетровської, Харківської, Полтавської та Чернігівської областей.

Представники Департаменту агропромислового розвитку Чернігівської обласної державної адміністрації наголосили на важливості документу, але разом з тим відмітили певну декларативність запропонованих норм. Крім того, було відмічено, що важливим у процесі реформування аграрної науки є збереження наукового та навчального потенціалу, який наявний у регіоні. Оскільки Чернігівщина є аграрною областю вкрай важливо, щоб будь-які новації не шкодили навчальній базі та розвитку закладів навчання спеціалістів аграрного профілю.

Заступник Міністра аграрної політики Володимир Лапа зазначив, що пропонована концепція є всього лиш рамковим документом, який знаходиться у стадії активного обговорення та закликав наукову громадськість більш широко долучатися до його формування та обговорення.

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації