back

Встановлення приладів обліку – шлях до економії енергоресурсів

05-07-2011 | 15:16

5 липня заступник голови облдержадміністрації Наталія Білоус провела нараду, на якій обговорили питання оснащення засобами обліку теплової енергії та води об’єктів житлового фонду, соціальної сфери, підприємств тепло-, водопостачання та водовідведення.

У нараді взяли участь заступники голів райдержадміністрацій, міськвиконкомів, керівники найбільших підприємств області надавачів житлово-комунальних послуг, представники Державної інспекції з контролю за цінами в області, обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України, обласного управління у справах захисту прав споживачів.

Як зазначалося, на даний час в області рівень оснащення житлового фонду будинковими засобами обліку складає в середньому 35,0%, об’єкти соціальної сфери забезпечені майже на 90,0%, підприємства тепло-, водопостачання і водовідведення – на 64,0 відсотки.

Заступник голови облдержадміністрації Наталія Білоус наголосила, що Президентом України на розширеному засіданні Кабінету Міністрів України, яке відбулося 1 червня, поставлені завдання щодо подальшого реформування житлово-комунального господарства. Протокольним рішенням засідання Кабінету Міністрів України від 23 червня надано завдання впродовж 2011-2012 років забезпечити 100-відсоткове оснащення споживачів засобами обліку.

Для виконання поставлених завдань на місцях доручено:

- розробити програми (заходи) щодо оснащення засобами обліку житлового фонду, об’єктів соціальної сфери та підприємств житлово-комунального господарства;

- вирішити питання оснащення об’єктів соціальної сфери;

- до початку опалювального періоду провести роботу по оснащенню котелень підприємств комунальної теплоенергетики лічильниками теплової енергії.

Учасники наради обговорили основні проблеми, які виникають під час встановлення та використання засобів обліку, насамперед у житловому фонді.

За підсумками наради будуть підготовлені та надані Кабінету Міністрів України, Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України пропозиції стосовно внесення змін до нормативно-правових актів з метою врегулювання питання встановлення, використання і обслуговування засобів обліку.





Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації