back

Шановні чернігівці, дорогі земляки!

14-10-2015 | 08:35

У день Покрови Пресвятої Богородиці ми відзначаємо День захисника України. Наше суспільство вшановує героїзм, мужність, незламність духу своїх захисників, військову історію та бойові традиції народу.

Це свято – зовсім молоде, але корінням воно сягає глибини століть. Ще праотці нинішніх захисників України – козаки-запорожці – боролися за волю народу під Покровом Богородиці і вважали це свято своїм днем.

У цей день ми вшановуємо тих, хто за покликом серця ставав і нині стає на захист рідної землі, – бійців усіх силових відомств, воїнів-добровольців, ветеранів, а також громадян, які своєю сумлінною професійною чи волонтерською діяльністю забезпечують економічний, гуманітарний та інформаційний захист держави.

Ми вклоняємося всім поколінням воїнів – від сивочолих ветеранів Другої світової війни, які звільнили світ від нацизму, до молодих солдат сучасного війська, які тримають натиск сучасного агресора. Всі ви, кожен із вас – опора українського народу і держави.

Щиро вітаю всіх із Днем захисника України! Дякую тим, хто нині відновлює козацькі традиції, вкладає душу у військово-патріотичне виховання молоді! Бажаю всім нам миру і щасливого життя на Богом даній нам землі! Слава Україні!

Голова Чернігівської обласної державної адміністрації

Валерій Куліч