back

Відбулось обговорення Концепції підготовки з основ цивільної оборони і військо-патріотичного виховання молоді

13-10-2015 | 09:44

8 жовтня 2015 року у Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади в он-лайн режимі відбулася експертна зустріч з питань обговорення норм та основних завдань Концепції підготовки з основ цивільної оборони і військо-патріотичного виховання молоді.

Нова Концепція підготовки з основ цивільної оборони і військо-патріотичного виховання молоді, розроблена фахівцями ряду міністерств, передбачає поглиблене вивчення учнівською та студентською молоддю не тільки теорії, але й набуття практичних навичок цивільної оборони, зокрема, щодо надання першої медичної допомоги та поведінки у позаштатних ситуаціях.

В обговоренні взяли участь Сергій Митрофанський — заступник Міністра молоді та спорту України, Андрій Гордієнко — голова громадської організації «Ресурсний центр патріотичного виховання» та представники громадськості, науковці, освітяни з Львівської, Одеської, Дніпропетровської, Харківської, Полтавської та Чернігівської областей.

Чернігівщину представляли директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації Ніна Лемеш та ряд громадських діячів, які беруть безпосередню участь у розробці обласної Концепції патріотичного виховання.

Зазначалося, що прийняття Концепції є дуже доречним та своєчасним. Крім того, було обговорено ряд проблем, щодо матеріально-технічного забезпечення навчальних закладів по виконанню завдань та цілей Концепції.

Учасники обговорення також повідомили, що розпорядженням голови Чернігівської обласної державної адміністрації, в області створена робоча група на чолі з заступником голови обласної адміністрації Сергієм Биконею по розробці Концепції військово-патріотичного виховання населення та підвищення обороноздатності Чернігівської області. Наразі ведеться активне обговорення основних положень зазначеної Концепції.

 

Департамент інформаційної
діяльності та комунікацій
з громадськістю обласної
державної адміністрації