back

З нагоди Дня фізичної культури і спорту

12-09-2011 | 08:04

9 вересня до голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко провів розширене урочисте засідання виконкому обласного осередку НОК України з нагоди Дня фізичної культури і спорту, на яке були запрошені заслужені спортсмени і тренери, ветерани спорту.

Вітаючи присутніх зі святом сили, здоров’я та краси, голова облдержадміністрації наголосив на тому, що нині фізична культура і спорт становлять одну з важливих складових суспільного життя Чернігівщини.

Предметом особливої гордості для всіх є тріумфальні виступи наших провідних атлетів, які завдяки видатним спортивним досягненням уже 20 років здобувають нашій Вітчизні славу та визнання в усьому світі.

Вагомий додаток в українську скарбничку світових досягнень постійно вносять наші біатлоністи Андрій Дериземля та Сергій Семенов, стрільчиня Олена Костевич, дзюдоїстка Наталія Смаль, легкоатлетки Ольга Завгородня та Ганна Красуцька, боксер Дмитро Митрофанов, кікбоксери Роман Власенко, Сергій Шрам та Сергій Лисюк, пловець-дефлімпієць Денис Бистревський, футболіст-паралімпієць Сергій Вакуленко, інші чернігівські спортсмени.

Наразі маємо 15 кандидатів на участь в літніх Олімпійських та Паралімпійських іграх у Лондоні від Чернігівщини, що є рекордним показником для області.

Досягненню таких показників передувала самовіддана праця усіх причетних до галузі фахівців і, насамперед, наших провідних тренерів, таких як Ігор та Світлана Чередінови, Олександр Семенов, Анатолій Маркін, Дмитро Гунько, Айвар Ладисєв, Михайло Марченко, Руслан Саїд, Микола Василюк.

Складовими успіху також стало здійснення заходів щодо розвитку в області означених видів спорту, розширення інфраструктури спортивних об’єктів і закладів, підтримки фізкультурно-оздоровчого руху.

Володимир Хоменко підкреслив: в області збережено мережу спортивних закладів та спортивних споруд, не допущено їх закриття та перепрофілювання.

Є позитивні зрушення в організації фізкультурно-оздоровчої роботи серед населення. Відроджені і стали традиційними галузеві спартакіади профспілок.

«Не зважаючи на обмежені можливості місцевих бюджетів, зроблено певні, на жаль, поки що недостатні кроки по оновленню матеріально-спортивної бази.

Глибоко переконаний, що наша спільна з вами праця, особистий внесок кожного та очолюваних вами колективів сприятиме суттєвим якісним зрушенням в організації фізкультурно-спортивної роботи в області, розширить можливості для нових здобутків», - зазначив керівник області.

Він підкреслив: Президент України Віктор Янукович приділяє значну увагу питанням зміцнення матеріально-технічної бази спортивних установ, зокрема, підготовці до проведення в країні „Євро-2012”, розвитку відповідної інфраструктури. На виконання доручень Глави держави у серпні цього року Урядом затверджено Концепцію державної цільової програми розвитку фізичної культури і спорту.

Володимир Хоменко звернувся до присутніх зі словами подяки за високий професіоналізм і наполегливу працю, за витривалість і розуміння.

«Фізична культура і спорт завжди були одним з найважливіших чинників формування здорового молодого покоління, його фізичного загартування, виховання в дусі патріотизму та гордості за свою державу.

Тому питання розвитку фізичної культури і спорту не залишаються поза увагою обласної державної адміністрації. Наразі докладаємо максимум зусиль щодо забезпечення підготовки наших спортсменів до участі в Олімпійських та Паралімпійських іграх у Лондоні, до яких залишилося менше року.

Сподіваємось на успішні виступи наших спортсменів, очікуємо нових яскравих перемог чернігівських олімпійців», - зауважив керівник області.

Він також вручив державні нагороди, відзнаки НОК України та облдержадміністрації.

А чемпіонці Олімпійських ігор, заслуженому майстру спорту України Олені Костевич було вручено пістолет та сертифікат на отримання набоїв і екіпірування.

Подяку обласному осередку НОК України від Президії Федерації Стрільби України за вагомий внесок у розвиток кульової стрільби та сприяння у підготовці членів збірної команди України до успішних виступів на чемпіонатах Європи, світу та Олімпійських іграх отримав голова обласного осередку, голова облдержадміністрації Володимир Хоменко.























Прес-служба облдержадміністрації