back

До уваги суб’єктів господарювання області

08-10-2015 | 10:07

Європейська Комісія розпочала реалізацію програми «Екологізація економік країн Східного партнерства ЄС» EaP GREEN на території двох пілотних областей України – Чернігівської та Харківської, серед яких Чернігівська область розглядається як перспективна - з метою сприяння її переходу на модель «зеленої» економіки.

У нашому регіоні проект виконується Центром ресурсоефективного та чистого виробництва (Центр РЕЧВ) за підтримки Чернігівської обласної державної адміністрації.

Програма спрямована на консультаційну та практичну допомогу для зацікавлених підприємств з метою досягнення кращих екологогічних, економічних показників шляхом скорочення споживання сировини та втрат ресурсів у процесі виробництва за методикою Організації Об’єднаних Націй з промислового розвитку (ЮНІДО) «Ресурсоефективне та більш чисте виробництво».

Як один із інструментів підвищення обізнаності вітчизняних виробників малого та середнього бізнесу щодо ресурсоефективного та більш чистого виробництва, ЮНІДО запропоновано концепцію створення регіональних «Клубів ресурсоефективного виробництва».

Організація роботи клубів:

- кожен клуб включатиме 8-10 підприємств-учасників;

- проводиться інтенсивне навчання за тематичними модулями та консультування щодо можливих способів скорочення споживання ресурсів та отримання економічних вигод;

- протягом 4-х місяців, один раз на три тижні проводиться зустріч клубу для проведення тренінгів та розгляду проблемних питань підприємств;

- складається програма підвищення ресурсоефективності для кожного з підприємств-учасників;

- по завершенню передбачається видача сертифікату для підприємства за участь у проекті.

ЮНІДО забезпечує та фінансує весь навчальний процес, передбачений планом робіт (навчальні матеріали, проведення тренінгів, консультації експертів тощо).

Для підприємств участь у проекті БЕЗОПЛАТНА.

Вже розпочато цикл семінарів (модулів) «Ресурсоефективне та чисте виробництво як інструмент підвищення конкурентоспроможності малих та середніх промислових підприємств Чернігівської області»: Екологічний профіль підприємств.

За детальною інформацією щодо участі у проекті звертайтеся до Департаменту економічного розвитку Чернігівської облдержадміністрації за тел. (0462) 669-381.

Проведення наступного семінару на тему: «Енергоефективність малих та середніх підприємств» заплановано на 22.10.2015 року.


За інформацією Департаменту економічного розвитку облдержадміністрації