back

Війська потребують правдивої інформації так само, як зброї – Президент на нараді з інформаційно-патріотичного виховання

08-10-2015 | 08:00

Президент Петро Порошенко взяв участь у нараді з інформаційно-патріотичного виховання у Військовому інституті Київського національного університету імені Шевченка. Глава держави наголосив на важливості морально-психологічної підтримки бійців на передовій та донесення до них об’єктивної інформації про ситуацію всередині держави і за її межами.

«Важливість адекватної політичної інформації зростає до рівня значимості забезпечення воїнів зброєю, боєприпасами та засобами захисту», – заявив Петро Порошенко.

При цьому, за словами Президента, військо, особливо на передовій, має величезну потребу в неупередженому, об’єктивному й оперативному інформуванні про ситуацію не лише на фронті і всередині держави, а розуміння того, наскільки набагато небезпечним став світ. «Щоб ми всі чітко розуміли, що означає для кожного з нас агресія Російської Федерації в нібито далекій Сирії і наскільки ці абсолютно безвідповідальні кроки наблизили нас до Третьої Світової», – зазначив Петро Порошенко.

Глава держави зазначив, що Росія постійно проводить інформаційні атаки, в тому числі – стосовно військовослужбовців Збройних Сил України. Тематика та спрямованість таких інформаційних операцій широкі: демотивація, розпалення недовіри до вищого військового керівництва; розповсюдження панічних чи депресивних настроїв, хештег «нас зливають, всьо пропало»; спекуляція на тих недоліках, які не встигли подолати за рік воєнного будівництва.

Президент заявив: «Цинічна брехня є найстрашнішою російською зброєю». «Ми ж російській пропаганді, як демократична країна, яка бореться за свободу, волю, демократію, права людини, протиставляємо свободу слова. Ми впевнені в нашій перемозі, бо за нами правда», – наголосив Глава держави.

За його словами, ідеологічна робота серед особового складу в умовах бойових дій має передусім профілактичну мету – вироблення імунітету до різного роду шкідливих повідомлень, ворожої пропаганди та інформаційного спаму.

Президент підкреслив важливість підготовки офіцерів-спеціалістів: психологів, фахівців зі зв’язків із громадськістю, журналістів.

Глава держави подякував церквам, особливо відзначивши Українську православну церкву Київського патріархату та Українську греко-католицьку церкву, за направлення капеланів для підтримки військових. «Це вкрай важлива місія – кожному воїну дати відчуття, що з ним Бог, він знаходиться під Покровом Божої Матері», – підкреслив Петро Порошенко.

Саме тому, сказав Президент, свято Дня захисника Вітчизни було призначено на Покрову, 14 жовтня, із задумом, що воно стане одним з найбільших українських свят, як День незалежності, Різдво та Великдень.

«Ми ще самі до кінця не усвідомлюємо історичного масштабу того подвигу, який за останні півтора року здійснили українські Збройні Сили, Національна гвардія, СБУ, прикордонники, добровольчі батальйони, волонтери. І хоча робили вони все це із глибоких патріотичних почуттів, а не з меркантильних розрахунків, ми як держава – в неоплатному боргу перед цими людьми», – зазначив Президент.

Глава держави наголосив, що всі гілки влади мають сконцентрувати наявні можливості для подяки українським воїнам за їх подвиг та допомоги у поверненні до мирного життя.


Прес-служба Президента України