back

Про новації в системі оподаткування аграрного сектору говорили на селекторній нараді

07-10-2015 | 16:34

6 жовтня в міжрегіональній студії телерадіозв’язку відбулася селекторна нарада, яку провів Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко.

Від Чернігівщини на нараді були присутні в.о. директора Департаменту агропромислового розвиту ОДА Олег Крапивний та фахівці Департаменту.

Нарада була сфокусована в основному на бюджетному питанні, зокрема, на запропонованих новаціях в системі оподаткування аграрного сектору економіки.

Варто зазначити, що 21 липня 2015 року в Чернігівській області проведено громадські слухання на тему: «Збереження спеціального режиму оподаткування податком на додану вартість для сільськогосподарських товаровиробників».

В обговоренні питання внесення змін до Податкового кодексу України, стосовно скасування спеціального режиму оподаткування ПДВ для сільгоспвиробників з 1 січня 2016 року, взяли участь представники аграрного активу області, аграрних громадських організацій, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, а також народні депутати України, представники Мінагрополітики, ДФС, наукових, освітніх установ та інші зацікавлені особи.

За результатами обговорень сформовано ряд пропозиції на предмет дерегуляції та удосконалення чинного законодавства.

На селекторній нараді також розглядалося питання доступу української продукції на міжнародні ринки.

Олексій Павленко зазначив, що Мінагрополітики спрямовує свою роботу на пошук нових ринків збуту аграрної продукції для заміщення ринку Російської Федерації. Нещодавно узгоджені експортні угоди з Ізраєлем, Саудівською Аравією, Казахстаном, а також Китайською Народною Республікою.

Нагадаємо,що ПП «Менський сир» та Ічнянський молочно-консервний комбінат серед списків підприємств, які мають дозвіл на експорт молочної продукції на китайські ринки.


За інформацією Департаменту АПР облдержадміністрації