back

Особливості отримання медичних послуг для колишніх політичних в’язнів, репресованих та членів їх сімей

07-10-2015 | 12:44

В закладах охорони здоров’я області забезпечено безперешкодний доступ колишніх політичних в’язнів, репресованих та членів їх сімей до медичного обстеження, надання стаціонарного лікування та невідкладної медичної допомоги в межах бюджетного фінансування. У закладах охорони здоров’я області проводяться комплексні профілактичні медичні огляди колишніх політичних в’язнів, репресованих та членів їх сімей. За результатами оглядів хворі отримують амбулаторне та стаціонарне лікування. Особи, які обмежені в пересуванні, обслуговуються медичними працівниками вдома.

За 9 місяців 2015 року в закладах охорони здоров’я Чернігівської міської ради профілактичний медичний огляд отримали 6 колишніх політичних в’язнів.

В обласному госпіталі для інвалідів та ветеранів війни та Українському державному медико-соціальному центрі ветеранів війни (с. Циблі) в звітному періоді таких пацієнтів не було.

Відповідно до ст. 6 Закону України «Про реабілітацію жертв політичних репресій» реабілітовані особи, які стали інвалідами внаслідок репресій або є пенсіонерами, реалізовують своє право на позачергове надання медичної допомоги і 50-відсоткове зниження вартості ліків за рецептом.


За інформацією Управління охорони здоров'я облдержадміністрації