back

Триває підготовка до відзначення 20-ї річниці незалежності України

01-07-2011 | 16:47

1 липня відбулося засідання організаційного комітету з підготовки та відзначення в області Дня Прапора та 20-ї річниці незалежності України, яке провів заступник голови облдержадміністрації Віктор Тканко.

Відкриваючи засідання він зазначив, що Президент України в Указі від 1 листопада 2010 року №990 «Про відзначення 20-ї річниці незалежності України» основною метою проведення заходів визначив консолідацію в ім’я процвітання держави, благополуччя і добробуту Українського народу, а також сприяння підвищенню позитивного міжнародного іміджу України.

«Процес підготовки до ювілею в області перебуває на постійному контролі у керівництва облдержадміністрації», - додав Віктор Тканко.

Враховуючи пропозиції громадськості, до складу оргкомітету було включено представників громадських організацій, творчої інтелігенції та засобів масової інформації.

Оргкомітет розглянув та обговорив концепцію відзначення ювілею, план проведення святкових заходів у серпні цього року.

Порядком проведення обласних заходів з нагоди Дня Прапора та 20-ї річниці незалежності України передбачаються урочистий прийом голови ОДА, урочисті збори та святковий концерт майстрів мистецтв і художніх колективів, Молитва за України, покладання квітів до пам’ятника Т.Г.Шевченка, засідання за «круглим столом» за участю громадських організацій та політичних партій, автопробіг вулицями Чернігова, парад військ Чернігівського гарнізону, урочисте відкриття VІ Міжнародного фольклорного фестивалю національних культур «Поліське коло», святкова програма на Красній площі тощо.

За пропозицією Василя Чепурного, представника громадського оргкомітету з підготовки урочистостей, до плану заходів було включено розгортання великого Національного Прапора біля Катерининської церкви.

На завершення засідання Віктор Тканко зазначив, що підготовка та проведення заходів до Дня Державного Прапора та 20-ї річниці незалежності України проходить відповідно до наміченого плану.

Звертаючись до членів оргкомітету та представників громадськості він акцентував увагу на консолідації зусиль навколо спільної для всіх ідеї державності.

«Саме ж свято нашими спільними зусиллями має стати важливим інструментом виховання у громадян, і насамперед – у молоді, патріотизму і гордості за свою державу» - наголосив він.







Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації