back

Відділення дитячого оздоровлення санаторного типу «Дружба» відновило свою роботу

01-07-2011 | 14:59

1 липня заступник голови облдержадміністрації Віктор Тканко, секретар Чернігівської міської ради Олег Шеремет, керівники структурних підрозділів ОДА та міськвиконкому відкрили Відділення дитячого оздоровлення санаторного типу "Дружба", яке є структурним підрозділом Чернігівської міської лікарні №1. Його перебування в складі лікарні має свої переваги і дозволяє більш раціонально використовувати бюджетні кошти.

Минулого року в зв’язку з ремонтними роботами оздоровлення дітей у санаторії не проводилося. В ході робіт в «Дружбі» було здійснено ремонт покрівель будиночків та облаштуванням їх туалетами, для харчоблоку придбано нове холодильне обладнання, електроплити тощо.

Цього літа планується оздоровити 540 дітей - по 180 дітей кожного заїзду.

Під час відкриття Відділення дитячого оздоровлення санаторного типу «Дружба» представники органів влади оглянули нове обладнання для приготування їжі, обробки та зберігання харчових продуктів. Поцікавилися умовами проживання та відпочинку дітей. Оглянули басейн під відкритим небом.

Віктор Тканко привітав дітей, працівників закладу з початком оздоровчого сезону і побажав щастя, здоров’я та гарного відпочинку.

Діти, що відпочивають у «Дружбі», забезпечені п’ятиразовим збалансованим харчуванням, отримують лікувальні або профілактичні процедури, мають розважальну програму і не менш важливо – відпочивають на свіжому повітрі в урочищі Подусівське.

На санаторно-курортне лікування та оздоровлення до цього закладу направляються діти за результатами медичних профілактичних оглядів 2010-2011 років. При направленні надається перевага дітям-інвалідам, дітям-сиротам, дітям з малозабезпечених та багатодітних сімей, дітям, позбавленим батьківського піклування, дітям, батьки яких загинули під час виконання службових обов’язків, дітям, постраждалих у надзвичайних ситуаціях, дітям з неповних сімей, талановитим та обдарованим дітям, дітям з хронічними захворюваннями.

Фінансування оздоровлення дітей у санаторії здійснюється за рахунок коштів місцевого бюджету.

Довідка:

Відділення дитячого оздоровлення санаторного типу «Дружба» працює з 1995 року. З початку воно функціонувало як Санаторій матері і дитини, з 1997 року - як санаторій для дітей, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, (у цей період санаторій працював у 5 змін по 180 дітей). З 2007 року санаторій має назву: «Відділення дитячого оздоровлення санаторного типу «Дружба».











Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації