back

Зустріч Володимира Хоменка з депутатами Ніжинської міської ради

11-08-2011 | 15:26

11 серпня в обласній державній адміністрації відбулася зустріч голови облдержадміністрації Володимира Хоменка з представниками депутатського корпусу Ніжинської міської ради.

У зв’язку з ситуацією, яка виникла в Ніжинській міській раді внаслідок порушення регламенту скликання сесій, частина депутатів міськради звернулася до голови обласної державної адміністрації, як керівника виконавчої влади в області, з проханням допомогти у налагодженні системної роботи міської ради згідно з чинним законодавством.

У своїх виступах ніжинські депутати наголошували, що їхня позиція не є опозиційною до влади та обґрунтували своє звернення до голови облдержадміністрації сподіванням на допомогу в розв’язанні непорозуміння між Ніжинським міським головою та значною частиною депутатського корпусу.

За заявою більшості депутатів, вони відкинули свої політичні переконання, об’єдналися заради добробуту міста і прагнуть працювати задля його розвитку, але наштовхуються на перепони в особі міського голови, які проявляються у неефективній діяльності апарату виконавчої влади.

У свою чергу, Михайло Приходько вважає, що депутати намагаються перебрати не себе додаткові повноваження, втручаються у роботу виконавчого апарату міської ради.

Під час засідання голова облдержадміністрації Володимир Хоменко зазначив, що прямий конфлікт між мером та депутатами може позначитися на жителях міста Ніжина, адже він впливає на якісну роботу міської інфраструктури, створює проблеми для розвитку громади, перешкоджає нормальному функціонування місцевих служб.

«Нашою метою є забезпечення стабільної роботи органів місцевого самоврядування у м. Ніжин, а також безумовне дотримання як депутатами міської ради, так міським головою законодавства», — наголосив голова облдержадміністрації.

Підводячи підсумки Володимир Хоменко подякував депутатам за готовність до плідної праці та підтримку ініціатив Президента України Віктора Януковича щодо нагальної потреби проведення соціально-економічних реформ в країні.

Голова облдержадміністрації дав доручення створити комісію по перевірці фактів, наведених депутатами Ніжинської міськради. До її складу увійшли представники обласної державної адміністрації, обласної ради, правоохоронних органів, депутати Ніжинської міської ради, а також народний депутат України Григорій Маньковський, який брав участь в цій зустрічі.







Прес-служба облдержадміністрації