back

На часі – активізація роз’яснювальної роботи серед населення щодо завершення земельної реформи в Україні

26-07-2011 | 14:38

26 липня в.о. голови облдержадміністрації Станіслав Прокопенко та заступник голови облдержадміністрації з питань агропромислового розвитку Олександр Шанойло взяли участь у всеукраїнській селекторній нараді, яку провів Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк.

На нараді розглядали питання проведення роз’яснювальної роботи щодо завершення земельної реформи в Україні.

Відкриваючи нараду, Микола Присяжнюк. наголосив, що на сьогодні єдиним завданням є впровадження реформ, започаткованих Президентом України. Також він зазначив, що земельна реформа, яка триває вже понад 20 років для українського села є доленосною. Для її успішного завершення необхідно проводити широку роз’яснювальну роботу серед населення.

Очільник Мінагрополітики охарактеризував законопроекти, які найближчим часом будуть розглянуті у Верховній Раді України. Зокрема, стосовно внесення змін до Закону України «Про розмежування земель державної та комунальної власності», «Про посилення контролю за використанням земельних ресурсів», «Про ринок землі».

На нараді було заслухано звіти регіонів про проведення роз’яснювальної роботи серед населення щодо завершення земельної реформи.

Як зазначалося, на Чернігівщині проводиться активна робота з роз’яснення положень земельної реформи. Зокрема, проведено 284 наради, 82 семінари та «круглих столів», надруковано та розповсюджено в кожній місцевій раді 200 тис. звернень до громадян області «Що потрібно знати власнику земельної частки», оприлюднено в обласних, районних і міських друкованих виданнях 47 публікацій щодо запровадження ринку сільськогосподарських земель тощо.

Підсумовуючи нараду, Микола Присяжнюк акцентував увагу на активізації роз’яснювальної роботи. Для цього він запропонував створити обласні та районні штаби, розробити графіки обговорень земельної реформи, провести в регіонах масові опитування населення, створити національний колцентр, брати участь у теле та радіопередачах обласних та районних засобів масової інформації.






Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації