back

Відбулося засідання комісії з питань санації та банкрутства підприємств

30-06-2011 | 11:56

30 червня заступник голови облдержадміністрації Наталія Білоус провела чергове засідання комісії з питань санації та банкрутства підприємств.

Під час засідання розглядалось питання стану провадження справ про банкрутство підприємств, що мають значні суми заборгованості до Пенсійного фонду України, перспектив їх завершення та погашення існуючих боргів.

Як зазначалося, станом на 01.06.2011 борг по страхових внесках на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування становив майже 32,0 млн грн, що на 4,2 млн грн або на 11,6 % менше, ніж на початок поточного року, в тому числі недоїмка – 24,7 млн грн, що на 3,6 млн грн або на 12,7 % менше.

Борг по страхових внесках на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування по підприємствах, що перебувають в процедурі банкрутства, становить 12,2 млн грн, що на 3,3 млн грн або на 33,1 % менше, ніж на 01.01.2011, в тому числі недоїмка - 9,2 млн грн, що на 1,0 млн грн або на 10,0 % менше.

Найбільшими боржниками по страхових внесках на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування серед підприємств, що перебувають в процедурі банкрутства, є:

1. ТОВ «Бахмацький машинобудівельний завод».

2. ДП «Дослідне господарство «Прогрес» Чернігівського інституту агропромислового виробництва УААН, Козелецький район.

3. Будівельне управління 1 АТФ «Укргазбуд», м. Прилуки.

4. ТОВ «Чернігівський завод будівельних матеріалів».

5. ЗАТ «Маслозавод «Прилуки».

6. КП «Ремонтно-будівельна дільниця» Чернігівської міської ради.

З метою погашення заборгованості суб’єктів господарювання, що перебувають в процедурі банкрутства, головним управлінням Пенсійного фонду України в області вживаються всі законодавчо визначені заходи.

В поточному році подано до суду 25 заяв про майнові вимоги у сумі 1,5 млн грн, в тому числі органами Пенсійного фонду України – 3 заяви у сумі 0,4 млн гривень. З урахуванням заяв попередніх років визнано 112 кредиторських вимог на суму 15,9 млн гривень.

За результатами обговорення готується протокольне рішення, яким будуть визначені завдання та подальші дії у напрямку погашення заборгованості до Пенсійного фонду України підприємствами, які перебувають в процедурі банкрутства.



За повідомленням головного управління економіки облдержадміністрації