back

Підбито підсумки роботи обласного управління лісового і мисливського господарства за І півріччя 2011 року

26-07-2011 | 12:37

26 липня заступник голови облдержадміністрації Олександр Шанойло взяв участь у засіданні колегії Чернігівського обласного управління лісового і мисливського господарства. В ході засідання учасники підбили підсумки господарсько-фінансової діяльності підприємств та ефективність використання лісосировинних ресурсів за І півріччя 2011 року.

Відкриваючи засідання начальник обласного управління лісового і мисливського господарства Валерій Лозицький детально проінформував присутніх про широкомасштабну роботу управління в першому кварталі.

За перше півріччя колективами підприємств управління було створено лісів на площі 1989,0 гектарів, що становить 103 % від річного завдання, в тому числі створено 373,9 гектарів нових лісів, що в 1,2 рази перевищує площу минулорічних суцільних зрубів. Обсяг реалізованої продукції склав 160644 тис. грн. і зріс порівняно з відповідним періодом минулого року на 52300 тис. грн. або на 48,3%,. В свою чергу реалізація обробної деревини збільшилася на 19%. Збільшення обсягів реалізації продукції забезпечили всі лісогосподарські підприємства.

Важлива увага приділяється і забезпеченню пожежної безпеки. За словами Валерія Лозицького, за півроку в підпорядкованих управлінню лісах виникла 31 пожежа на площі 14,3 га. Для забезпечення охорони лісу від пожеж у структурних підрозділах управління створено 22 лісові пожежні станції, споруджено 29 спеціальних спостережних веж висотою 36-45 метрів з використання новітнього обладнання, зокрема відеокамер, для більш оперативного виявлення і гасіння лісових пожеж.

Звертаючись до присутніх Олександр Шанойло відмітив позитивні тенденції в роботі управління, наголосивши на важливості здійснюваної роботи.

Також він висловив позицію облдержадміністрації стосовно провадження новітніх технологій. Особливу увагу заступник губернатора звернув на питання переобладнання котелень бюджетної сфери з метою використання відходів деревообробки для отримання теплової енергії, що в свою чергу призведе до економії коштів обласного бюджету та забезпечить максимально ефективне використання лісових ресурсів.

«На сьогодні актуальним залишається питання запровадження енергоефективних технологій на підприємствах бюджетної сфери. Створюються позитивні економічні передумови для безпосереднього використання в котельнях відходів деревообробки, що призведе до щорічної економії близько 30-35 млн. грн. обласного бюджету», - зазначив заступник губернатора.

«Колективи підприємств управління роблять все можливе для забезпечення вчасного відтворення лісів, збереження та підвищення їх корисних властивостей, зміцнення екологічного стану області», – в свою чергу зазначив головний лісничий області.









Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації