back

Президент виступив на Всесвітньому форумі лідерів у Колумбійському університеті

30-09-2015 | 08:05

Президент України взяв участь у Всесвітньому форумі лідерів, який був організований Колумбійським університетом та виступив з доповіддю стосовно подій в Україні та викликів, які стоять перед нашої країною і глобальним світом в контексті агресії Росії проти України.

На початку промови Глава держави відзначив особливу приємність виступати у всесвітньовідомому науковому центрі на Манхеттені, який бачив багатьох лауреатів Нобелівської та Пулітцерівської премій, а також переможців Academy Awards.

«Для мене велика честь і обов’язок привернути вашу увагу - увагу майбутніх політиків і лідерів громадської думки щодо подій в Україні, значення моєї країни для глобального світу і її ролі в якості захисника демократичних цінностей, а також відкрити вам ті неймовірні можливості України в сфері технологій, інновацій та людського капіталу», - сказав Глава Української держави.

Президент у своєму виступі нагадав присутнім, що такі відкриття та досягнення людства, як вертоліт, реактивний пасажирський літак, космічний човник, генетичний код, трансплантація рогівки і лазерний діод були винайдені етнічними українцями. При цьому Президент також зазначив, що українці також були серед засновників і винахідників Apple, IMAX, PayPal і WhatsApp і створили багато інших новацій, які змінили наше життя в останні роки.

Президент наголосив на тому, що Україні, яка рухається шляхом реформ та прагне стати вільною, незалежною, демократичною, ціннісно-зорієнтованою країною протистоїть нео-імперська експансія і агресія з боку Росії. Глава Української держави нагадав, що цими діями Росія порушила всі свої міжнародні зобов'язання відповідно до Статуту ООН, Гельсінського Заключного акта та Паризької хартії для нової Європи та закликав до переосмислення усієї системи міжнародної безпеки.

У своємі вступному слові Президент наголосив на надзвичайній важливості довіри та єдності усіх партнерів України - США, Європейського Союзу і всієї демократичної спільноти світу на підтримку України: «Має бути побудована довіра, і я обіцяю, що ми побудуємо довіру зі всіма нашими партнерами», - сказав Президент.

Багато уваги у своєму виступі Президент приділив реформам в Україні: "Ми робимо багато речей, які не робилися всі 24 роки нашої історії", - сказав Президент. Детально Президент зупинився на правоохоронній реформі та створенні нової поліції як символа довіри людей до влади, а також на антикорупційній боротьбі та судовій реформі.

"Ми зробили унікальну реформу у секторі безпеки, створивши нову армію", - зазначив Президент, відзначивши роль волонтерів та унікальне залучення недержавного сектора.

Глава держави поінформував про спеціалістів з інших країн - випускників іноземних вишів, які зараз працюють в Уряді України та наголосив на унікальній можливості для молодих українців, які прагнуть змін в нашій країні.

"Якщо ви спросите, чого ми потребуємо найбільше, ми потребуємо молодих лідерів. Нові обличчя, нові люди - це те, що зараз характеризує нашу країну", - сказав Президент.

Глава держави відповів на чисельні запитання студентів університету. Серед головних відповідей звучало переконання Президента у звільнені Донбасу, поверненні АР Крим до України та успішному процесі європейської інтеграції.

«Європейська інгетрація - ідея, що об’єднала українське суспільство. Демократична Україна має бути в Європейському Союзі» - ці слова Президента студенти зустріли оплесками.

Виступ Президента України транслювався у прямому інтернет-ефірі для інших провідних університетів США, таких як Єльський та Гарвардський.


Прес-служба Президента України