back

Валерій Куліч про гемодіаліз у Чернігові: «Проблеми треба розв’язувати оперативно і згуртовано»

29-09-2015 | 18:29

Сьогодні голова Чернігівської обласної державної адміністрації Валерій Куліч мав зустріч із представниками центру гемодіалізу «Фрезеніус» із приводу погашення заборгованості перед медичною установою за послуги, надані жителям Чернігова та області за державною програмою. Натепер заборгованість становить понад 35 мільйонів гривень.

Валерій Куліч у ході розмови з управлінцями закладу пояснив причини затримок із виплатами та повідомив, що до кінця року область зможе розрахуватися за послуги в сумі трохи більшій ніж 15 мільйонів гривень. Також голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч зініціював процес перенаправлення близько трьох мільйонів гривень із бюджету Луганської області до обласного бюджету Чернігівщини. Адже послугами діалізу в Чернігові користуються і тимчасово переміщенні особи, кошти на забезпечення яких було закладено до бюджету регіону, який вони були вимушені покинути.

Решту заборгованості, що становить близько 17 мільйонів гривень, сплатити з обласного бюджету цьогоріч неможливо. Саме тому Валерій Куліч запросив на зустріч секретаря Чернігівської міської ради Владислава Кухаря. Оскільки більшість пацієнтів центру гемодіалізу проживають у місті, голова Чернігівської облдержадміністрації запропонував розглянути на наступній сесії Чернігівської міської ради питання про виділення коштів для ліквідації заборгованості за надані мешканцям Чернігова послуги гемодіалізу.

На переконання Валерія Куліча – це реальний шлях розв’язання проблеми, адже через зміни в Податковому кодексі, у 2015 році дохідна частина міського бюджету перевиконана, про що неодноразово заявляли очільники міста. Тому голова ОДА вважає можливим і логічним, щоб не лише область, а й місто взяло участь у забезпеченні своїх жителів необхідними медичними послугами.



Прес-служба облдержадміністрації