back

«Яскрава країна» визначила переможців

29-09-2015 | 17:29

25 – 27 вересня відбувся V Міжнародний фестиваль-конкурс дитячої та юнацької творчості «Яскрава країна в Чернігові-2015», приурочений до 72-ї річниці визволення Чернігівщини від нацистських загарбників та Всесвітнього дня туризму.

Захід відбувся за підтримки облдержадміністрації, Департаменту культури й туризму, національностей та релігій ОДА та Благодійного фонду «Поліський оберіг». Ініціатор і організатор конкурсу – громадська організація «Яскрава країна», яка має великий досвід проведення хореографічних та вокальних фестивалів.

За звання найкращого у номінаціях вокал та хореографія боролися не тільки учасники з різних куточків України (Київська, Чернігівська, Тернопільська, Харківська, Закарпатська, Дніпропетровська області), але й конкурсанти з Білорусі. Загалом було близько 700 учасників.

Програма фестивалю була насиченою та включала в себе благодійний виступ, конкурсну програму, сольний концерт Назара Хассана за участі талановитих учасників фестивалю, танцювальний флеш-моб та фінальний гала-концерт.

Переможцями в академічному вокалі стали: Анастасія Буряк, Діана Мазур, Лілія Савенська з Чернігова. У народному вокалі: фольклорний гурт із Харкова «Веселин» та Марія Лупан із Харкова. В естрадному вокалі: Евеліна Дзибура зі Славутича, Вероніка Висоцька з Білорусі, Євгенія Поліщук із Чернігова, Ірина Трикур із Закарпаття, Анна Фещенко з Києва. Кращими в хореографії стали колективи: студія естрадного спортивного танцю «Реверанс» із Чернігова та «Балет А-6» із Києва.



Прес-служба облдержадміністрації