back

Голова облдержадміністрації взяв участь у відкритті доїльного залу у ПСП «Авангард» Бахмацького району

02-09-2011 | 15:03

2 вересня у ПСП «Авангард» с. Курінь Бахмацького району відбулося урочисте відкриття доїльного залу. Участь у заході взяли голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко, голова Бахмацької районної державної адміністрації Ольга Допа, голова районної ради Микола Булах, представники сільськогосподарських підприємств та підприємств-переробників, підрядники.

Вітаючи присутніх, голова облдержадміністрації відмітив, що ювілейний рік 20-річчя Незалежності України ознаменувався для Бахмаччини низкою знакових подій і добрих справ. Проведено газ у с. Дмитрівка, відкрито дорогу Коціри-Осіч, розпочато ремонтні роботи на мостовому залізничному переході у м. Бахмач, цьогоріч буде відремонтовано поліклінічне відділення районної лікарні, у наступному році школярів прийме відремонтована школа у с. Григорівка.

Все це, підкреслив Володимир Хоменко, все це – реальні кроки по виконанню програми Президента України Віктора Януковича „Україна для людей”, яка впроваджується і на теренах Чернігівщини.

Відкриття доїльного залу у ПСП «Авангард» керівник області назвав прикладом ефективної взаємодії бізнесу і влади, адже його будівництво завершено протягом року. Введення в дію та експлуатація цього доїльного залу з використанням новітніх технологій дозволить отримувати молоко високої якості та досягати збереження енергоносіїв, що витрачаються на виробництво молока.

Це – перший доїльний зал, запущений у цьому році в області. Незабаром планується відкрити наступний – у ПСП «Фортуна» Ічнянського району. Загалом до кінця року заплановано до здачі в експлуатацію 7 нових доїльних залів.

Всього в області на даний момент функціонує 27 таких залів.

Володимир Хоменко наголосив: за кількістю сучасних молочних ферм область – серед лідерів в Україні. Згідно з обласною програмою соціально-економічного розвитку «Чернігівщина-2015. Спільний шлях до добробуту в області до кінця 2015 року має запрацювати ще 27 нових доїльних залів.

Наявна кількість сучасних молочних ферм постачатиме 40% всього молока, що виробляється в регіоні.

Також голова облдержадміністрації підкреслив, що, зважаючи на сільськогосподарську спрямованість області, перспективи галузі повинні бути пов’язані саме з інтенсивним розвитком тваринництва і рослинництва та забезпеченням максимальної переробки сільгоспсировини за принципом «від поля до столу».

«Вся сільськогосподарська продукція, яка виробляється важким трудом селян, має залишатися в області. Це прибутки, це робочі місця – головне – це основа нашого подальшого розвитку» - підкреслив очільник області.

Володимир Хоменко подякував усім причетним до будівництва доїльного залу та особисто керівнику ПСП «Авангард» Василю Булаху, якому за декілька років вдалося вивести господарство у число передових.

Основний профіль діяльності підприємства – виробництво зерна, м'ясо-молочний напрямок.

У господарстві активно впроваджуються інтенсивні технології вирощування сільськогосподарських культур, передові, на рівні світових стандартів, підходи у веденні тваринницької галузі.

За підсумками роботи у січні-серпні 2011 року в господарстві налічується одне з найчисельніших в районі поголів'я ВРХ – 1667 голів, у тому числі 550 голів корів.

Підприємство підтримує і соціальну сферу села – так до 1 вересня Василь Булах виділив 200 тисяч гривень на ремонт школи у с.Курінь.

Володимир Хоменко зазначив, що попереду у підприємства – великі перспективи та побажав отримувати задоволення від праці усім тим, хто забезпечує безперебійну роботу виробництва.

Після перерізання стрічки на новозбудованому об’єкті, присутні оглянули доїльний зал та ознайомилися з виробничими процесами.






















Прес-служба облдержадміністрації