back

Боротьба з наркоманією - один з пріоритетів влади

03-08-2011 | 15:39

3 серпня в приміщенні облдержадміністрації відбулося спільне засідання координаційної ради з питань профілактики та боротьби з наркоманією облдержадміністрації та представників Державного комітету України з питань контролю за наркотиками.

У засіданні взяв участь заступник голови облдержадміністрації з гуманітарних та політико-правових питань Віктор Тканко.

Під час наради учасники обговорили зміни в законодавстві, які стосуються боротьби та протидії наркотикам та питання організації в області семінару-наради для ліцензентів, тих фізичних осіб, які планують використання у своїй практиці кетанолу, що згідно з новим законодавством внесений до переліку наркотичних препаратів.

«У країні зараз ведеться серйозна робота по боротьбі з наркоманією, готується нормативно-правова база, розробляється Стратегія боротьби з наркотиками, ведеться робота над створенням системи моніторингу ситуації з наркоманією по всій державі, розробляються заходи по її запобіганню і профілактиці”, - зазначив Ігор Коновалов, представник Державного комітету України з питань контролю за наркотиками.

«Сьогодні питання наркоманії гостро стоїть у нашій державі. За результатами анонімних соціологічних досліджень, проведених в школах України, 30 % учнів у віці від 9 до 15 років хоча б раз вживали наркотики. Активно ведеться прихована реклама наркотиків на екранах телевізорів. Тому, ми повинні докласти максимум зусиль для зниження сформованого на сьогодні попиту наркотичних засобів», - додав він.

«Перед нами стоїть важливе завдання донести через відповідні служби всі ті нововведення, які відбулися в крані в сфері боротьби з наркотиками. Треба докласти всіх зусиль для гідної організації скоординованої роботи в області, зокрема забезпечити розбудову місцевого потенціалу в галузі шкільної профілактики наркоманії, звернути особливу увагу на роботу з так званими «ризикованими сім’ями», - зазначив Віктор Тканко звертаючись до присутніх.

За результатами наради керівникам будуть дані відповідні доручення щодо проведення в області обласного семінару-наради з питань боротьби з наркотиками.

Представниками Державного комітету України з питань контролю за наркотиками також не виключається можливість того, що Чернігівщина стане одним з регіонів на теренах яких будуть проводитися міжнародні пілотні проекти, що стосуються запобігання і протидії наркотиків в пенітенціарній системі, школах.







Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації