back

Блакитний вогник з’явився у с. Кіпті

19-08-2011 | 15:37

19 серпня за участю голови обласної державної адміністрації Володимира Хоменка у с. Кіпті Козелецького району відбулося урочисте відкриття підвідного газопроводу.

Його загальна протяжність згідно з проектно-кошторисною документацією 2004 року становила 9,2 км вартістю 4,5 млн гривень.

Першу чергу протяжністю 300 м було збудовано наприкінці 2004 року, на що витрачено 150 тис. грн з державного бюджету.

У 2009 році була виготовлена нова проектно-кошторисна документація підвідного газопроводу довжиною 7,5 км загальною вартістю 2,3 млн гривень.

Роботи розпочалися у 2010 році. Паралельно з проведенням робіт з будівництва підвідного газогону будувався вуличний. До складу створеного кооперативу ввійшли 235 жителів села. Прокладено 18,3 км трубопроводу. На даний час більше 120 дворів виконали роботи по будівництву та встановлено газового обладнання в житлових приміщеннях.

Вітаючи жителів села з довгоочікуваною подією, голова облдержадміністрації Володимир Хоменко наголосив, що підключення села до системи газопостачання – важливий крок до виконання програми Глави держави «Україна для людей», яка впроваджується в області.

На сьогоднішній день у Козелецькому районі вже газифіковано 64 населені пункти. Всього підключено до голубого вогника понад 15 тисяч осель району.

«Коли в село приходить газ – воно починає оживати. Туди повертається молодь і село живе вже новим життям. Підвідний газопровід до села Кіпті став результатом багатьох складових, а головне – плідної співпраці усіх зацікавлених сторін: обласної, районної влади та місцевої громади.

Поява «блакитного вогника» у вашому селі – це ще одне підтвердження того, що робиться в області для покращення добробуту людей», - підкреслив ччільник області та висловив подяку усім, хто доклав зусиль до вирішення питань газифікації села Кіпті, за сумлінну працю, за все, що зроблено для поліпшення умов життя людей.





















Прес-служба облдержадміністрації