back

До 70-річчя початку партизанського руху на Чернігівщині буде відкрито музейно-меморіальний комплекс «Лісоград»

02-08-2011 | 16:02

2 серпня заступник голови обласної державної адміністрації Віктор Тканко провів у Щорському районі виїзне засідання робочої групи з підготовки та проведення відзначення 70-річчя початку партизанського руху на Чернігівщині.

Йдеться про цілу низку заходів з цієї нагоди. Так, 21 вересня у Чернігові пройде тематична науково-практична конференція. 22 вересня заходи продовжаться у Щорському районі.

Разом з керівниками обласних і районних установ, задіяних у підготовці і проведенні заходів, під час наради було розглянуто можливості оновлення в’їзного знаку до районного центру, сценарний план урочистостей у центрі Щорса біля пам’ятного знаку загиблим у роки Великої Вітчизняної війни.

Під час відзначення знаменної дати, також відбудеться презентація нововиданих книг, присвячених партизанському руху на Чернігівщині – тематичного видання «Партизанська слава. Чернігівська область» та авторської праці Людмили Студьонової «Право на безсмертя». На місці розташування партизанського з’єднання у Єлінських лісах – у партизанському «Лісограді» – буде відкрито пам’ятний знак на честь 70-річчя початку партизанського руху на Україні. У селі Єліне пройде урочисте відкриття оновленого під час реекспозиції музею партизанської слави.

За підсумками засідання робочої групи ВікторТканко дав виконавцям відповідні доручення з питань якісного забезпечення усіх запланованих заходів.










Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації