back

Невдовзі Катерининська церква святкуватиме 300-річчя освячення

22-09-2015 | 17:00

Пам’ятка архітектури національного значення, кафедральний собор святої великомучениці Катерини УПЦ КП, що знаходиться у Чернігові, 18 жовтня відзначатиме поважний ювілей — триста років з дня освячення.

Про підготовку урочистостей з цієї нагоди говорили сьогодні на робочій нараді в облдержадміністрації. У засіданні взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич, керівники структурних підрозділів ОДА, служб швидкого реагування та духовенство.

До дня народження храму планується провести низку заходів. Зокрема, буде облаштовано фото-документальну виставку, пройде наукова конференція та святковий концерт.

Вранішня урочиста літургія транслюватиметься у режимі он-лайн.

Очікується і приїзд настоятеля Української Православної Церкви Київського Патріархату — Святішого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета.

Також готується тематичне науково-популярне видання.

— Катерининська церква має багату історію та є не лише однією з архітектурних домінант міста, а й значимим духовним осередком області. Тому обласна влада має зробити все можливе, аби гідно відзначити поважний ювілей храму, — зазначив Леонід Сахневич.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації