back

Чернігів відзначив День визволення

21-09-2015 | 15:30

Урочисті заходи з нагоди 72-ої річниці з Дня визволення Чернігова від нацистських загарбників, що одночасно є Днем міста, відзначили сьогодні, 21 вересня. Неформальні святкування відбувалися впродовж вихідних днів напередодні, а сьогодні ж чернігівці урочисто відзначили річницю традиційними мітингами у середмісті та біля Меморіалу слави.

Учасниками заходів стали ветерани Другої світової війни, громадські діячі, представники органів місцевого самоврядування, виконавчої влади, народні депутати України та пересічні чернігівці й гості міста.

Взявши слово на мітингу біля підніжжя Болдиних гір, де розташований Меморіал слави, голова Чернігівської облдержадміністрації Валерій Куліч привітав усіх містян та, зокрема, ветеранів із Днем міста та виголосив промову: «…Зараз наша країна знову переживає нелегкі часи. Знову наші земляки мусять відстоювати волю і суверенітет України на її сході. Тому сьогодні ми маємо об’єднатися заради збереження нашої країни, заради захисту її незалежності. І саме ми маємо зробити все від нас залежне, щоб наше майбутнє було щасливим та заможним. Адже за таке майбутнє гинули сім десятиліть тому наші діди та прадіди, а у наш час їх сини та внуки, захищаючи незалежність нашої держави під час Революції Гідності та в зоні антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях», – сказав голова ОДА Валерій Куліч.



Прес-служба облдержадміністрації