back

«Слов’янська єдність-2011»

25-06-2011 | 16:14

25 червня у с. Сеньківка Городнянського району біля Монументу Дружби на кордоні трьох братніх слов’янських держав України, Білорусі та Росії пройшов традиційний Міжнародний молодіжний фестиваль «Слов’янська єдність-2011», господарем якого цього разу була Російська Федерація.

В урочистому заході взяли участь голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко, губернатор Брянської області Микола Дєнін, голова Гомельського облвиконкому Володимир Дворнік, губернатор Смоленської області Сергій Антуф`єв, голова Могильовського облвиконкому Петро Рудник, Патріарх Московський і Всія Русі Кирило, народні депутати України.

Вітаючи учасників та гостей свята, голова облдержадміністрації Володимир Хоменко, зокрема, зазначив, що 43 роки тому метою зустрічі молоді прикордонних областей трьох Росії, України та Білорусі стало відродження кращих духовних традицій минулого, закріплення дружніх стосунків між слов’янськими народами.

«Глибокі історичні корені, що зв’язують нас, слугують надійною основою для взаєморозуміння і взаємодопомоги. Ми разом пережили важкі періоди лихоліть, разом перемогли фашизм в роки Великої Вітчизняної війни. А сьогодні активізується співробітництво наших країн в економічній та соціально-гуманітарній сферах, - зокрема, прийняли динамічний розвиток взаємовигідні зв’язки між нашими областями в рамках співробітництва «Єврорегіон-Дніпро», - наголосив Володимир Хоменко.

Він також назвав позитивним рух молоді в авангарді інтеграційних процесів та наголосив на тому, що найголовніше сьогодні – забезпечити такі умови розвитку молоді, щоб вона росла фізично і духовно здоровою, отримувала всі можливості для самореалізації.

Володимир Хоменко визначив символічним участь у святі випускників шкіл України, Росії, та Білорусі та побажав їм втілення найзаповітніших мрій.

Учасників та гостей фестивалю також привітали губернатор Брянської області Микола Дєнін, Патріарх Московський і Всія Русі Кирило голова Гомельського облвиконкому Володимир Дворнік.

Після урочистого мітингу гості фестивалю відвідали фестивалі історичних міст Брянської, Гомельської та Чернігівської областей.

Під час перебування на території Чернігівської області, голова облдержадміністрації Володимир Хоменко вручив Патріарху Московському і Всія Русі Кирилу скульптурну композицію із зображеннями Святих Михаїла та його боярина Федора.

Наприкінці урочистої частини естафету проведення фестивалю на наступний рік від Російської Федерації прийняла Республіка Білорусь.





















Прес-служба облдержадміністрації