back

Вітання з Днем конституції України

25-06-2011 | 19:15

Шановні жителі Чернігівщини!

Прийміть щирі вітання з Днем Конституції – одним із визначальних державних свят незалежної України.

Прийняття Основного Закону нашої держави 15 років тому поклало початок позитивним процесам становлення і зміцнення інститутів державної влади, створило передумови для динамічного розвитку економічного, соціального і культурного потенціалу України.

Витоки українського конституційного процесу мають давні історичні традиції. Прийняттю Декларації про державний суверенітет України та найголовнішого документа новітньої української доби – Акта проголошення незалежності України 1991 року – передували відомі з прадавньої вітчизняної історії «Руська правда» Ярослава Мудрого та Конституція Пилипа Орлика, де було викладено головні принципи побудови держави.

Нова Конституція стала для українського народу яскравим свідченням безпосереднього народовладдя й демократії. Вперше в українській історії людину, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпеку було визнано найвищою цінністю та визначено державні механізми, що гарантують їх захист.

На теперішньому етапі перед Україною стоять надзвичайно вагомі завдання – об’єднати суспільство на засадах демократичної республіканської ідеї і побудувати сильну країну з європейськими стандартами життя.

Наголошуючи на обов’язковій системності та послідовності реформаційних процесів, Президент України Віктор Янукович акцентував, що реформи будуть реалізовані на конституційному положенні щодо України як соціальної держави, що визначає як загальний підхід, так і базові соціальні критерії до кожного реформаційного кроку. Саме ідеали України-республіки та утвердження громадянського суспільства дозволять реалізувати курс реформ як справу усього народу, як справу кожного громадянина.

Тільки спільними зусиллями усіх гілок влади, громадських та політичних об’єднань ми зможемо домогтися, щоб проголошені Конституцією визначальні демократичні засади суспільного розвитку – народовладдя, гуманізм, законність – стали дієвим механізмом щоденного будівничого процесу Української держави.

Щиро зичимо усім жителям Чернігово-Сіверського краю міцного здоров’я, щастя і добробуту, нових звершень на шляху творення гідного майбутнього українського народу.



Голова Чернігівської обласної
державної адміністрації
Володимир Хоменко

Голова обласної ради Анатолій Мельник