back

Відбулися урочистості з нагоди 15-ї річниці Конституції України

25-06-2011 | 17:13

25 червня за участю голови облдержадміністрації Володимира Хоменка в обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм відбулися урочисті збори з нагоди 15-ї річниці Конституції України.

Відкриваючи урочистості Володимир Хоменко зазначив: «Це державне свято символізує не лише утвердження демократичного вектору розвитку нашої країни, а й продовжує тисячолітню традицію українського державотворення, закріплює за українською нацією її незаперечне право на суверенітет та самовизначення. Постаючи визначальним чинником незалежності та соборності України, Конституція є одночасно і головним оберегом української державності та демократії».

«Основний Закон держави є ядром правової системи, на якому основується все законодавство, він слугує дороговказом державно-правових перетворень у суспільстві. Визначаючи демократичні пріоритети розвитку країни, Конституція спирається на багатовіковий історичний досвід демократії на українських землях», - додав він.

У своєму виступі Володимир Хоменко відмітив, що же більше року йде реалізація курсу реформ Президента України. «Саме реформи — економічні, суспільно-політичні, адміністративна та інші — покликані перетворити зміст Конституції на результат і стати основою втілення стратегії модернізації країни», - зауважив керівник області.

Звертаючись до учасників зібрання Володимир Хоменко закликав спрямувати спільні зусилля на те, щоб демократичні засади, закріплені цим надзвичайно важливим документом, стали підґрунтям для будівництва в Україні заможного суспільства, конкурентоспроможної економіки та ефективної держави.

Він щиро привітав всіх жителів Чернігівської області з 15-ю річницею Конституції України, побажав всім міцного здоров’я, родинного тепла, благополуччя, оптимізму, енергії і наполегливості, мудрості і далекоглядності, успіхів в усіх добрих починаннях, високих досягнень під високим захистом Основного Закону.

З нагоди 15-ї річниці Конституції України Володимир Хоменко вручив державні нагороди та відзнаки обласної державної адміністрації.

Урочистості продовжив святковий концерт майстрів сцени Чернігівщини.









Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації