back

Національно-патріотичний захід «Я – патріот» пройшов на базі військової частини в смт Гончарівське

18-09-2015 | 17:02

Національно свідома, патріотично налаштована, до того ж фізично і морально загартована – це образ сучасної молодої людини, яка небайдужа до свого життя, прагне реалізувати себе.

На формування саме такої молоді, створення можливостей для її розвитку спрямовано національно-патріотичний захід «Я – патріот», який 15-17 вересня провів Департамент сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації.

Актуально, що захід відбувся на базі військової частини 1688 в смт Гончарівське, де є всі умови для проведення фізичної та військової підготовки. Адже сьогодні надзвичайно важливим є підвищення престижу військової служби, формування та пропаганда здорового способу життя, виховання морально-психологічної стійкості та почуття патріотизму.

Під час урочистого відкриття заходу перед присутніми виступили заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Биконя, командування військової частини та олімпійські призери України.

Перед початком змагань усі присутні вшанували пам'ять військовослужбовців частини, які поклали своє життя під час захисту України в ході антитерористичної операції.

25 команд з усієї області (понад двісті учасників ) взяли участь у військово-прикладних та спортивних змаганнях (біг на 100 та 2000 метрів, метання ручних гранат та стрільба з автомату).

Гасло «Я – патріот» стимулювало кожну команду посісти гідне місце у підсумковому рейтингу. Найбільш вправними, спритними, наполегливим та згуртованими виявилися команди м.Новгород-Сіверського – ІІІ місце, Коропського району – ІІ місце. Чемпіонами ж змагань стала команда Ніжинського району.

За результатами змагань кращі команди нагороджені кубками та медалями.







За інформацією Департаменту сім’ї, молоді
та спорту облдержадміністрації