back

Президент закликав новопризначених іноземних послів підтримати Україну

18-09-2015 | 08:03

Президент України Петро Порошенко прийняв вірчі грамоти від послів низки іноземних держав.

Вітаючи послів із початком дипломатичної місії в Україні, Глава держави висловив переконання у тому, що їхня подальша діяльність матиме важливе значення для розвитку та поглиблення двосторонніх відносин з їх країнами.

«Ви прибули до нашої держави у досить складний період сучасної історії не лише для України, але й для всього регіону. Але я вірю в те, що спільними зусиллями, діючи відповідально та наполегливо, ми досягнемо успіху у припиненні агресії проти України та відновленні її територіальної цілісності», – наголосив Петро Порошенко.

Глава держави подякував партнерам України за їх сприяння мирному процесу та закликав країни об’єднатися у продовженні тиску на Росію для забезпечення виконання Мінських домовленостей. «Свідченням ефективності таких наших зусиль стало дотримання вже протягом двох тижнів режиму припинення вогню», – зазначив Президент України

.

Петро Порошенко висловив переконання у наявності значного інвестиційного потенціалу в Україні. «Ми усвідомлюємо, з якими проблемами наразі стикаються іноземні інвестори, намагаючись зайти на наш ринок. Україна торує складний шлях необхідних трансформацій. Маємо певні позитивні зрушення, але недостатні. Україна розраховує на вкрай важливу для нас підтримку ваших урядів – технічну, фінансову, експертну допомогу», – підкреслив Глава держави.

Під час розмови з послами країн – членів ЄС Глава держави наголосив на важливості єдності та солідарності Європейського Союзу з Україною в ситуації, коли Мінські домовленості опинилися під великою загрозою у зв’язку з намірами лідерів так званих «ДНР» та «ЛНР» провести незаконні вибори. «Ми потребуємо негайної координації наших зусиль – якщо Росія перейде цю «червону лінію», порушуючи Мінські домовленості, має бути адекватна та добре скоординована реакція у вигляді санкцій та обмежувальних заходів», – наголосив Президент під час зустрічі з Послом Великої Британії Джудіт Гоф.

Також обговорювалися питання лібералізації візового режиму з боку ЄС та підтримки кандидатури України під час виборів до складу непостійних членів Ради Безпеки ООН у жовтні цього року. Петро Порошенко привернув увагу до необхідності подальшої фінансово-економічної підтримки реформ у нашій державі.

«Боротьба з корупцією – перший пріоритет у нашій політиці», – заявив Президент під час зустрічі з Послом Франції Ізабель Дюмон. Президент наголосив на важливій ролі Франції та Президента Олланда у мирному врегулюванні ситуації на Донбасі, підтримці суверенітету, територіальної цілісності України та єдності Європейського Союзу.

З Послом Республіки Таджикистан Президент України обмінявся думками стосовно шляхів активізації українсько-таджицької економічної співпраці, зокрема перспектив участі вітчизняних підприємств у реалізації гідроенергетичних і транспортних проектів.

Під час розмови з Послом Республіки Індія Глава держави наголосив на необхідності активізації двостороннього торгово-економічного співробітництва та запросив найвище керівництво держави здійснити візити в Україну.

Вірчі грамоти Президенту України вручили надзвичайні і повноважні посли: Королівства Данія – пан Крістіан Донс Крістенсен, Фінляндської Республіки – пан Юха Віртанен, Сполученого Королівства Великої Британії і Північної Ірландії – пані Джудіт Гоф, Французької Республіки – пані Ізабель Дюмон, Республіки Таджикистан – пан Холбобоєв Файзулло Самадович, Республіки Індія – пан Манодж Кумар Бхарті.


Прес-служба Президента України