back

До 151-ої річниці з дня народження М.М.Коцюбинського

17-09-2015 | 16:01

Керівництво області, представники громадськості та творчої інтелігенції, школярі, всі, хто небайдужий до творчої спадщини Михайла Коцюбинського, вшановували сьогодні його пам’ять біля могили письменника на Болдиній горі. Практично кожен з присутніх на заході приніс квіти Великому Сонцепоклоннику.

— П’ятнадцять найпродуктивніших у своїй творчій діяльності років Михайло Коцюбинський провів у Чернігові. Він дуже любив це місто, любив Україну і простих людей, які тут живуть, — нагадав директор літературно-меморіального музею-заповідника М. М. Коцюбинського Юрій Коцюбинський.

Ганна Арсенич-Баран, лауреат обласної премії імені М.Коцюбинського, закликала всіх читати й перечитувати твори класика, адже це й буде найкращою пам’яттю і вдячністю одному з геніїв української літератури.

Перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич у своєму виступі на мітингу пам’яті зауважив, що Михайло Коцюбинський не лише зробив неоціненний внесок у розвиток вітчизняної літератури, а й був одним із активних просвітян-українофілів. Тому обов’язок сучасних поколінь перед пам’яттю великого письменника — розбудовувати державу, про яку він мріяв.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації