back

Відкриття меморіальної дошки герою АТО з Прилук

17-09-2015 | 13:42

У Головному управлінні Національної гвардії сім'ї загиблих воїнів отримали державні нагороди. Серед тих, кого відзначили посмертно був Сергій Джевага, командир міномета мінометного взводу 2-го батальйону спеціального призначення військової частини 3027 Північного оперативно-територіального об'єднання Національної гвардії України (солдат резерву). Він загинув 29 серпня 2014 року під час передислокації підрозділу з міста Іловайськ Донецької області у районі села Червоносільське, колона у якій рухався особовий склад підрозділу потрапила під обстріл сепаратистів. Тривалий час Сергій Джевага вважався зниклим безвісти. 7 травня 2015 року рішенням Прилуцького міськрайонного суду Чернігівської області його оголошено померлим як загиблого 29 серпня 2014 року у бою в районі села Червоносільське Амросіївського району Донецької області.

Брав активну участь у виконанні службово-бойових завдань у зоні проведення антитерористичної операції на сході України, де виявляв мужність, сміливість та героїзм.

За сумлінне виконання службових обов'язків, відданість Військовій присязі та українському народові, зразкове виконання службово-бойових завдань, за особисту мужність і героїзм у складних умовах загрози життю та здоров'ю солдат резерву Сергій Джевага був нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Солдат резерву Джевага Сергій Олександрович зарахований навічно до списку особового складу в/ч 3027 Північного оперативно-територіального об'єднання Національної гвардії України.

Отримати орден «За мужність» з міста Прилуки приїхала дружина бійця Людмила з племінницею Юлею. Рідні досі не можуть змиритися з втратою глави сім'ї, адже Сергій був їхньою опорою та підтримкою.

Звичайно сумуємо…Такі люди як Сергій – рідкість. Усе своє життя він відстоював правду. Був дуже чесний…тому і записався добровольцем. Приймав участь у подіях на Майдані, — розповідає дружина бійця Людмила Олександрівна.

Сергій Джевага, позивний «Серж» пішов на фронт добровольцем. Він був одним із найкращих мінометників у своєму батальйоні. Товариші згадують його як хорошого напарника, з яким не страшно було йти в бій.

Бойовий товариш Сергія, згадує:

Я знав його достойною, чесною людиною, яка захищала свою землю. На фронті ми всі боролись за одне – за єдину Україну, за свої родини, за майбутнє дітей.

Завтра, 18 вересня 2015 року, у рамках урочистостей з нагоди 72-ї річниці звільнення міста Прилуки від нацистських окупантів у загальноосвітній школі І-ІІІ ст. №2 відбудеться відкриття меморіальної дошки, загиблому учаснику АТО, Джевазі Сергію Олександровичу.




Сектор інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Прилуцької міської ради