back

Леонід Сахневич: Ми шукаємо шляхи підтримки місцевих переробних підприємств

17-09-2015 | 10:43

Молоко з чотирьох районів Чернігівщини заготовляє та переробляє ПАТ «Чернігівський молокозавод». Асортимент продукції широкий: оброблене рідке молоко, сири, кисломолочна та молоковмісна продукція. Віднедавна завод випускає і безлактозні йогурт та кисломолочний сир, що є незамінними у раціоні хворих на цукровий діабет.

Однак, навіть за таких умов підприємство використовує лише 40% власних потужностей. Проблема в тому, що основний споживач, Російська Федерація, закрила шлях на власний ринок. Таким чином, продукція стала незатребуваною, а її собівартість значно зросла.

До того ж, підприємства торгівлі значно заборгували заводу, а завод, у силу усіх обставин, не може розрахуватися із сільгосппідприємствами.

Вчора, 16 вересня, на виробництві ПАТ «Чернігівський молокозавод» побував перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич. Він не лише оглянув потужності, а й провів нараду із керівництвом заводу.

— Зараз надто важливо втримати молокозавод «на плаву». Це потужне виробництво, що дає якісну продукцію та робочі місця. Молокопереробна галузь дозволяє розвиватись тваринництву. Втратимо молокозаводи — продовжиться скорочення поголів’я корів. А вже на відновлення поголів’я потрібні будуть чимало коштів та часу, — зазначив Леонід Сахневич.

Як відомо, ПАТ «Чернігівський молокозавод» входить до складу ДП «Мілкіленд Україна». За добу тут переробляють більше 200 тонн молока. На підприємстві працює більше 350 чоловік.

Наразі ринок збуту продукції молокозаводу — Чернігів та Чернігівська область, — розповіла директор Департаменту агропромислового розвитку ОДА Тетяна Мілютенко. — А молоко заготовляють у Козелецькому, Куликівському, Ріпкинському та Чернігівському районах області, у населення та у сільськогосподарських підприємствах.

Варто зазначити, що продукція Чернігівського молокозаводу — найвищої якості. Підприємство сертифіковане за міжнародними стандартами: «Система управління якістю» ISO 9001-2000, «Система управління безпекою харчових продуктів».

Продукція ПАТ «Чернігівський молокозавод» за останні роки неодноразово ставала переможцем у номінаціях конкурсів якості. А цього року два види продукції заводу — безлактозний йогурт по-грецьки та кисломолочний безлактозний сир — отримали перемогу конкурсу «Чернігівська якість» у номінації продовольчі товари.

Крім того, Чернігівський молокозавод долучився до всеукраїнського проекту «Три молочні продукти на день», рекламує та пропагує серед школярів здорове харчування та включення молочних продуктів до раціону. А 20 вересня підприємство долучиться до «Фестивалю молока» у Центральному парку культури і відпочинку міста Чернігова.

 





Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської ОДА