back

Президент: Добробут людей - це перший пріоритет держави

15-09-2015 | 09:13

Президент Петро Порошенко акцентує на тому, що добробут українців, забезпечення гідних умов життя пересічних громадян та підвищення соціальних стандартів у державі є одним з перших пріоритетів його роботи як Глави держави та всієї влади.

«Добробут людей - це є перший пріоритет мій і перший пріоритет держави», - заявив Петро Порошенко в інтерв'ю українським телеканалам.

З метою досягнення цих цілей влада працювала і працює на формування фінансової основи, яка б дозволила їх реалізувати.

«Наша позиція була абсолютно принциповою - ми маємо забезпечити проведення таких кроків, які дозволять нам мобілізувати, сконцентрувати, накопичити кошти, зароблені в Україні. Зроблені перші кроки, сформований відповідний резерв», - зазначив Президент.

Це дозволило вже з початком осені збільшити розмір мінімальної пенсії, заробітної плати для працівників бюджетної сфери та прожиткового мінімуму в Україні, заявив Петро Порошенко.

«Навіть маючи інші, дуже необхідні кроки, щодо інвестицій, підтримки інших галузей, маємо бачити пріоритет у вигляді підтримки соціальних стандартів життя. Люди мають побачити, переконатися і в прозорому режимі повірити, що держава робить все можливе для того, щоб спрямувати перші гривні, які отримані, на забезпечення підтримки соціальних стандартів", - сказав Глава держави.

«Наголошую на тому, що з 1 січня ми також будемо робити рішучі кроки для підвищення соціального захисту людей», - заявив Петро Порошенко.

Говорячи про політику щодо виплати субсидій, Президент зазначив: «Маємо спрямувати на ті субсидії, щоб ніхто в Україні не сплачував більше 10% свого доходу за будь-які енергетичні витрати. Цифри у платіжках - це не є на сьогоднішній день ризики, загрози добробуту. Оформіть субсидію. Зробіть ті кроки, які дозволять державі спрямувати вам ті 24 мільярди, які сьогодні забезпечені, зарезервовані для того, щоб сплатити за вас ці позиції».

Президент підкреслив, що ще один головний пріоритет - безпека і оборона держави. «В змінах до державного бюджету ми чітко бачимо цей пріоритет, бо держава має забезпечити охорону і оборону», - відзначив він.

Глава держави повідомив, що суттєво збільшиться рівень грошового забезпечення українських воїнів, а «ті, хто хоче перейти на контракт, отримає цю можливість, і рівень грошового забезпечення створить для цього достойну мотивацію».


Прес-служба Президента України