back

Міністр молоді та спорту України – про досягнення і пріоритети спортивної галузі

14-09-2015 | 17:08

14 серпня, у понеділок, до Чернігова завітав Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов.

Приводом візиту став Чемпіонат України з літнього біатлону. Цьогорічні змагання, безперечно, зібрали «зірковий» склад збірної України з біатлону, адже поборотися за перемогу в чемпіонаті до Чернігова, зокрема, приїхали олімпійські чемпіонки XХІІ зимових Олімпійських Ігор Валентина Семеренко, Олена Підгрушна, Юлія Джима, учасник Олімпійських ігор у Сочі Сергій Семенов.

Під час візиту відбулася зустріч зі спортивною громадськістю області, під час якої Ігор Жданов окреслив пріоритети роботи Міністерства молоді та спорту. Найголовнішим, на його переконання, на сьогодні є підготовка збірної України до участі у 2016 році в ХХХІ літніх Олімпійських Іграх в Ріо-де-Жанейро.

- Маємо всі зусилля спрямувати на якісну підготовку української збірної до участі в Олімпійських Іграх. Вже отримали 30 ліцензій, з них 2 вибороли спортсмени з Чернігівщини. Працюємо над підсиленням методичного і медичного супроводу збірних команд, - зазначив Міністр.

Серед важливих кроків реформування галузі спорту Ігор Жданов вважає підвищення автономії національних Федерацій з видів спорту. Це, на його думку, дасть можливість об’єктивно підходити до формування збірних команд України, забезпечувати їх фінансову підтримку, і як результат – розраховувати на високі спортивні досягнення України.

Не залишилося поза увагою Міністра і проблемне питання покращення матеріально-технічного стану об’єктів спортивної інфраструктури. Вкотре Міністр наголосив, що місцеві органи виконавчої влади мають розуміти необхідність розвитку фізичної культури та спорту, всебічно підтримувати види спорту, у т. ч. фінансово.

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Леонід Сахневич запевнив, що розвиток спорту, підтримка молоді, збереження здоров’я громадян є пріоритетом у роботі облдержадміністрації.

Також Ігор Жданов акцентував увагу і на важливості національно-патріотичного виховання молоді, створення осередків для її розвитку, таких, наприклад, як регіональні Молодіжні центри.

Під час візиту Міністр відвідав Олімпійський навчально-спортивний центр «Чернігів», спеціалізовану дитячо-юнацьку спортивну школу олімпійського резерву з лижного спорту та Центр олімпійської підготовки з лижного спорту, взяв участь у церемонії нагородження переможців Чемпіонату України з біатлону, відповів на запитання місцевих ЗМІ під час прес-конфренції.






Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації