back

Процес об’єднання громад на Чернігівщині триває

14-09-2015 | 14:49

П’ять громад, Парафіївська (Ічнянський район), Кіптівська та Деснянська (Козелецький район), Вертіївська (Ніжинський район), Макіївська (Носівський район), які встигли пройти всю процедуру об’єднання, уже 25 жовтня обиратимуть голів та формуватимуть ради громади. Старост визначатимуть дещо пізніше. Однак, наразі їх функції виконують голови сільських рад.

Про це, сьогодні на брифінгу в облдержадміністрації розповіли представники Офісу реформ в регіоні Ярослав Жиденко та Микола Силенко.

Варто зазначити, що процес об’єднання триває й надалі. Втім, вибори у новосформованих громадах відбуватимуться у визначеному ЦВК порядку і точно після 25 жовтня.

Ті, хто все ж встиг до зазначеного терміну, можуть відчути певні переваги. Зокрема, отримати міжнародну технічну підтримку та можливість стажуватися за відповідними освітніми програмами.

До слова, троє представників від громад уже поїхали на навчання до Литви. Перейматимуть досвід і у Польщі.

Зміну у територіальному устрої Чернігівщини враховуватимуть і при формуванні бюджету на наступний рік.

Загалом по Україні сформовано від запланованого близько 20% об’єднаних громад. Лідирує — Тернопільщина.

Щодо роботи самого Офісу реформ в області, то він працюватиме й надалі.

— Контракт продовжено до 25 грудня. Та відбулося скорочення штату. Тепер в Офісі працює не п’ять, а двоє осіб. Це пов’язано із зменшенням навантаження. Наразі у наші функції входить — інформаційна підтримка та роз’яснювальна робота, — зазначив Ярослав Жиденко.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації