back

Микола Стрілець взяв участь в урочистому зібранні з нагоди 15-ї річниці Конституції України

24-06-2011 | 13:43

24 червня заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації, депутат Чернігівської обласної ради VI скликання Микола Стрілець взяв участь в урочистому зібранні депутатів, голів постійних комісій та керівників депутатських фракцій обласної ради присвяченому 15-й річниці Конституції України, яке відбулося в конференц-залі обласної ради . В засіданні також взяли участь представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, молодіжних, профспілкових та громадських організацій.

Від імені голови облдержадміністрації Володимира Хоменка Микола Стрілець привітав присутніх з 15-ю річницею Конституції України та вручив відзнаки облдержадміністрації.

Звертаючись до присутніх він зазначив: «28 червня 1996 року наша країна отримала фундаментальний за своїм значенням документ — Основний Закон, який остаточно закріпив суспільно-політичний та державний устрій, став ядром для подальшого розвитку законодавчої та правової бази, заклав демократичний вектор поступу українського суспільства.

Шлях реформ, який сьогодні обрала Україна, вимагає зміни бачення та підходів до розуміння суспільного розвитку. Сьогодні нам потрібні сильне громадянське суспільство та ефективні владні механізми, які максимально забезпечать повноцінне втілення та захист прав і свобод людини і громадянина, розвиток держави на демократичних європейських засадах».

«Важливість Конституції не лише у закріпленні прав і свобод громадянина, побудові цивілізованих відносин громади та влади, визначенні основ для розвитку законодавчого поля країни, а й в усвідомленні всіма членами суспільства необхідності неухильно дотримуватися конституційних принципів, безумовно виконувати проголошені у Конституції основи демократії»,- наголосив Микола Іванович.

«Депутати місцевих рад повинні підпорядковувати свою діяльність інтересам громади та жителям всієї області. У нашій роботі не мають брати верх популістські заклики і особистий розрахунок. Висока довіра, яку виявили виборці до депутатів, має бути направлена виключно на вирішення болючих проблем населених пунктів Чернігівщини, підвищення добробуту громадян, соціально-економічний розвиток регіону. Це буде нашим спільним внеском у реалізацію положень Конституції України», - додав він.

Перший заступник голови облради Іван Коробка привітав присутніх зі святом, побажав їм творчої наснаги в ім’я розбудови незалежної демократичної держави .











Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації