back

До Дня фізичної культури і спорту

11-09-2015 | 17:38

Спортивний парад та «Олімпійський урок» щойно відбулися на головній площі обласного центру. Урочистості були присвячені Дню фізичної культури і спорту, який щороку відзначається у другу суботу вересня.

За рейтингом зі спорту вищих досягнень Чернігівщина посідає 12 місце в Україні з літніх видів спорту та 8 — із зимових. Тільки цього року чернігівські спортсмени завоювали на міжнародних змаганнях 43 медалі, 374 рази піднімалися на п’єдестали пошани чемпіонатів України.

Загальна кількість осіб, які систематично займаються спортом, в області становить майже 32 тисячі. Розвивається 56 видів спорту. Серед пріоритетних — кульова стрільба, біатлон, важка атлетика, лижні гонки, різні види єдиноборств, пляжний волейбол, жіночий і чоловічий футбол.

Учасників параду — а це і молоді спортсмени, і досвідчені тренери, і ветерани спорту — привітали перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич та багаторазовий призер міжнародних змагань з біатлону Андрій Дериземля.

Під час урочистостей було вручено нагороди облдержадміністрації, проведено «Олімпійський урок» та презентацію різних видів спорту.





Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації